Annonce
Fyn

Middelfart Boldklub: Forløsning - uden det var prangende

Casper Johansen var uden nerver, da han bankede et straffespark op i nettaget og dermed bragte Middelfart Boldklub på 2-0 over oprykkerne fra Holstebro. Foto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix
Med en sejr på 2-1 over oprykkerne fra Holstebro fik Middelfart brudt negativ stime og har nu kontakt til feltet, der ender i den nye 1. division. Men fynboerne kunne ikke lukke opgøret.

FODBOLD: Oprykkerne til 2. division fra Holstebro hører hjemme i Danmarksserien. Det er det, jydernes materiale og spil rækker til.

I det lys var lørdagens sejr og tre vigtige point til  Middelfart Boldklub i opgøret mod oprykkerne godkendt.

Til gengæld var det ikke godkendt, at der til det sidste skulle være usikkerhed, om kampen på et smukt efterårsfarvet Middelfart Stadion ville ende 2-1 eller 2-2.

Annonce

Da gæsternes Emil Zetterquist reducerede til 1-2 i det 55. minut, fik den gamle kliché om, "at 2-0 er den farligste føring"  således liv på Vestfyn.

Hjemmeholdet havde i de efterfølgende minutter store chancer for at lukke opgøret. Det er blandt andet en en gåde for Sport Fyns udsendte, hvordan hjemmeholdets Peter Dahl Kristensen i det 70. minut kunne skyde over mål, da han var i helt fri position foran Holstebro-målet. Og det var kun en af flere store Middelfart-muligheder.

Det er imidlertid også en kendsgerning, at en tilfældighed i et bestemt ikke dirkefrit Middelfart-forsvar - når det blev presset - ville have ændret stillingen fra 2-1 til 2-2, og dermed til et resultat, Middelfart Boldklub reelt ikke ville kunne have levet med.

KAMPEN KORT

2. division, gruppe 1

Middelfart Boldklub-Holstebro Boldklub 2-1 (2-0)

Mål:
1-0 (2.) Frederik Høgh Jensen header et hjørnespark ind tæt under mål.

2-0 (14.) Casper Johansen banker bolden op i nettaget midt i målet på straffespark.

2-1 (55.) Emil Zetterquist, der glidende - og tæt under mål - skubber bolden i mål på et indlæg fra højre fra Anders Santos Iversen.

Middelfart (3-4-3):
Casper Radza - Nicklas Vemmelund, Lasse Thomsen, Oliver Skolnik - Nikolaj Hagelskjær, Martin Colney, Matthias Præst (Jonas Willemoes 69.), Simon Smidt - Peter Dahl Kristensen (Jonas Skytte 90.), Frederik Høgh Jensen (Nicolai Frederiksen 38.), Casper Johansen (Teitur Magnusson 90.).

Bedste spillere:
Middelfart: Oliver Skolnik.
Holstebro: Anders Santos Iversen.

Dommer: Morten Bertelsen.

Tilskuere: 235.

Middelfarts næste kamp (hvis de nye coronatiltag ikke lukker for rækken): Søndag den 1. november, kl. 13.00: Thisted FC-Middelfart Boldklub.

Glæden blandt spillere og ledere hos Middelfart var da også til at tage at føle på, da dommer Morten Bertelsen fløjtede af. Og cheftræner Jens Letort kom ud på banen og omfavnede hver enkelt spiller. Efter nederlag i fem af otte kampe var der endelig "bingo" for mændene i blåt.

Med sejren har vestfynboerne med 12 point således kontakt med det felt, der i næste sæson skal spille i den nye 1. division - den tredjebedste række.

Lettet cheftræner

- Du virker glad, Jens Letort?

- Ja, jeg er glad... Nok nærmere lettet. Jeg synes egentlig, vi spillede godt og kreerede mange chancer, og alligevel har det været symptomatisk for os, at vi lukker modstanderne ind på ingenting. På en dårlig dag, havde Holstebro scoret til  2-2 på en rigtig åndssvag situation, hvor vi havde dummet os.

- Jeg er tilfreds med første halvleg - vi kunne endog have scoret et eller to mål mere. Så fik Holstebro scoret lidt for tidligt, og dér manglede vi den ro bare at køre sådan en kamp hjem. Men det skyldes jo også historikken og forventningspresset. Vi ved jo godt, at vi ikke har præsteret, som vi gerne vil, og som omverdenen forventer af os.

Da Frederik Høgh Jensen headede Middelfart foran 1-0 allerede i det andet minut, lignede det ellers en mulig cruisekamp for hjemmeholdet. Og endnu mere, da Casper Johansen 12 minutter senere usvigeligt sikkert scorede til 2-0 på straffespark - klodset begået mod Peter Dahl Kristensen.

Annonce

Om at parere ordrer

Efter weekendens kampe resterer der efter planen fire runder af 2. division inden vinterpausen.

Men efter statsminister Mette Frederiksens udmeldinger på fredag aftens pressemøde er der i 2. divisions-miljøet kontant tvivl om, hvorvidt de fire runder overhovedet bliver gennemført.

- Jeg tror ikke det er sandsynligt, lød det før kampen fra Søren Godskesen, direktør og sportschef i Middelfart Boldklub, der tilføjede:

- 2. division kom først med i tredje omgang, da fodbolden blev genstartet efter den store nedlukning.

På spørgsmålet, hvordan han og klubben vil have det med den situation, lød Søren Godskesens svar:

- Det er jo ikke noget, vi kan gøre noget ved. Vi må bare parere ordre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce