Annonce
OB

Michelsen: ringeste OB-kamp i lang tid

OB's Mathias Greve var som andre til tider oppe mod hårde odds i duellerne. Som her, hvor finske Tim Sparv, der ikke just er en spurv i nærkampene, sprnger over fynboen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Men OB-træneren tror stadig på bronzen og ser frem til en uhyre vigtig påske med kamp hjemme langfredag mod FC Nordsjælland og ude mod Esbjerg på næste tirsdag.

Fodbold: Det var en af de rituelle scener i superliga-verdenen, da OB-træner Jakob Michelsen dukkede op i pressegangen til interviews.

Kollega Kenneth Andersen, cheftræner for sejren FC Midtjylland, var i gang med at analysere og fortælle, og få meter derfra stod Michelsen og ventede på, at det blev hans tur, så reporterne kunne fodres i samlet flok.

Og det var ikke overraskende en OB-træner med et pænt skuffet og mut udtryk, selv om talen aldrig bliver mut, når Michelsen først kommer i gang.

- Vi har tabt 0-4 og 0-3 heroppe, og denne gang med 0-2, men det var klart den ringeste OB-indsats af de tre kampe. Bortset fra de første 10 minutter var der ikke meget at være tilfreds med.

- Vi kom godt i gang med fornuftigt spil, men så satte Midtjylland sig på det hele, og jeg har svært ved at finde noget at være tilfreds med. Det gælder både spil med og uden bold, sagde Michelsen.

Annonce

Fysikken til forskel

OB-træneren erkendte, at fysikken var en vigtig faktor.

- Ja, det er det jeg mener, når jeg taler om spillet uden bold. Generelt talte jeg stort set ikke mere en enkelt målchance til os, og vi må erkende, at Grytebust med et par flotte redninger holder os fra at tabe mere. Det var den dårligste OB-indsats i lang tid, sagde Michelsen, der nu også er udfordret på personalet.

- Ramon Leeuwin signalerede, at han ville ud, netop som vi skiftede Jeppe Tverskov ud for at gå over til 4-4-2, og der er jo også andre små og større ting hos nogle af vores spilere. Men nu retter vi fra mandag al fokus på næste kamp hjemme mod Nordsjælland i en påske, der bliver utrolig vigtig.

- Den simple forklaring på vores klare nederlag er, at vi møder et tophold, der viste, hvorfor man er det. Men vi tror stadig på, at vi kan hente bronzen. Men det har hele tiden ligget mellem fire hold, der alle har en god chance, og hvis du spørger i Farum, Esbjerg og Brøndby vil de garanteret også sige, at de tror på det, sagde Michelsen, mens kollega Kenneth Andersen nu skal fokusere på næste kamp - en udekamp mod guldrivalen FC København.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce