Annonce
OB

Michelsen pavestolt

OBs cheftræner Jakob Michelsen er stolt over klubbens position før sidste runde med mindst 13.000 tilskuere på Nature Energy Park. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Det er en drøm for ham som OB-træner at stå med en bronze- og Europa-chance i sidste spillerunde

FODBOLD: OB-træner Jakob Michelsen er stolt før bronze-braget mod Brøndby.

- Jeg er stolt over at stå som OB-træner i sidste runde og have chancen for at vinde bronze og Europa-billetter. Jeg kender 10 andre klubber, der gerne ville bytte med os. Vi håber, at Midtjylland giver den gas mod Esbjerg. Det håbede vi også, at Midtjylland gjorde forleden i Brøndby og FCK i Esbjerg. Det håber man altid på, og det skete så ikke. Horsens holdt fanen højt i sidste sæson og hjalp Midtjylland til guldet mod Brøndby, så vi håber, at FCM også giver den gas mod Esbjerg, sagde OB-træneren efter den afsluttende træning i Ådalen.

- Man håber jo altid, men ellers har jeg ingen kommentarer til, hvad Midtjylland gør, tilføjede han.

Jakob Michelsen vil ikke spekulere alverden over, hvad der sker i kampen samtidigt i Herning.

- Vi går ud for at vinde over Brøndby foran en fantastisk kulisse. Brøndby har det største pres på sig, for de skal vinde for at få et resultat, mener han.

- Bronze til OB vil gøre en god sæson magisk, så det bliver den sjoveste finale, vi har deltaget i i denne sæson, glæder Jakob Michelsen sig.

Fredag middag var der solgt 13.000 billetter til OB-Brøndby.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce