Annonce
Erhverv

Michelin-stjerner signalerer fornyelse

Restaurant Studios køkkenchef, Torsten Vilgaard, nr. to f.v., fejrer sin første stjerne med sit personale onsdag.

Den navnkundige guide er kommet mere op på beatet og har fravalgt det forudsigelige, mener redaktør.

Michelin-guiden er blevet hurtigere til at give stjerner til nye restauranter og har taget et skridt væk fra det konservative udgangspunkt.

Det konkluderer redaktøren for Den Danske Spiseguide, Bent Christensen, efter onsdagens stjernedrys.

- Det er positivt, at Michelin honorerer restauranter, der har haft et liv på mindre end seks måneder. Det betyder formodentligt, at de efterhånden lever i år 2014, hvor tingene går stærkere, end de gjorde før i tiden, siger han til Ritzau.

Redaktøren refererer til de tre nye stjernerestauranter, Clou, Marchal og Studio, som alle er åbnet inden for de seneste 18 måneder - Studio så sent som i oktober.

- Michelin har før i tiden sagt, at det helt klart var en styrke, hvis man viste vedholdende kvalitet over flere år. Men det har de fraveget her. Det er overraskende, men glædeligt, at de er blevet moderne, siger Bent Christensen.

Han mener også, at Michelins nye ståsted kan forklare, at Danmarks første Michelin-restaurant, Kong Hans Kælder, har mistet sin stjerne efter 31 år i guiden.

- De har haft den i mange år, og det er hæderværdigt, men de har ikke kunnet kæmpe sig til stjerne nummer to. Måske er det ikke længere nok at have vedvarende kvalitet over mange år, påpeger Bent Christensen.

- Niveauet på Kong Hans har været højt i mange herrens år, men det har været forudsigeligt, hvor der i de senere år har været en trend mod at gøre køkkenet lettere, mere moderne og mere teknisk inspireret, tilføjer han.

Han mener også, at restaurantens afgående chefkok, Thomas Rode Andersen, og hans begejstring for stenaldermad kan spille en rolle i forhold til den slukkede stjerne.

- Han er begyndt at markedsføre en anden form for gastronomi end den, Michelin står for. Det, tror jeg ikke, har bekommet dem vel. Samtidig forlader han stedet, og de to ting slået sammen kan have kostet stjernen, siger Bent Christensen.

Han må samtidig konstatere, at hverken Noma eller Geranium fik den tredje stjerne, han mener, de fortjener.

- Men det kan jo være, at de benytter lejligheden, når den nye guide for Norden udkommer næste år, til skrue op for stjernerne, så de kan sælge nogle flere guider. Michelin er trods alt en virksomhed, påpeger Bent Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce