Annonce
Erhverv

Michelin-stjerner signalerer fornyelse

Restaurant Studios køkkenchef, Torsten Vilgaard, nr. to f.v., fejrer sin første stjerne med sit personale onsdag.

Den navnkundige guide er kommet mere op på beatet og har fravalgt det forudsigelige, mener redaktør.

Michelin-guiden er blevet hurtigere til at give stjerner til nye restauranter og har taget et skridt væk fra det konservative udgangspunkt.

Det konkluderer redaktøren for Den Danske Spiseguide, Bent Christensen, efter onsdagens stjernedrys.

- Det er positivt, at Michelin honorerer restauranter, der har haft et liv på mindre end seks måneder. Det betyder formodentligt, at de efterhånden lever i år 2014, hvor tingene går stærkere, end de gjorde før i tiden, siger han til Ritzau.

Redaktøren refererer til de tre nye stjernerestauranter, Clou, Marchal og Studio, som alle er åbnet inden for de seneste 18 måneder - Studio så sent som i oktober.

- Michelin har før i tiden sagt, at det helt klart var en styrke, hvis man viste vedholdende kvalitet over flere år. Men det har de fraveget her. Det er overraskende, men glædeligt, at de er blevet moderne, siger Bent Christensen.

Han mener også, at Michelins nye ståsted kan forklare, at Danmarks første Michelin-restaurant, Kong Hans Kælder, har mistet sin stjerne efter 31 år i guiden.

- De har haft den i mange år, og det er hæderværdigt, men de har ikke kunnet kæmpe sig til stjerne nummer to. Måske er det ikke længere nok at have vedvarende kvalitet over mange år, påpeger Bent Christensen.

- Niveauet på Kong Hans har været højt i mange herrens år, men det har været forudsigeligt, hvor der i de senere år har været en trend mod at gøre køkkenet lettere, mere moderne og mere teknisk inspireret, tilføjer han.

Han mener også, at restaurantens afgående chefkok, Thomas Rode Andersen, og hans begejstring for stenaldermad kan spille en rolle i forhold til den slukkede stjerne.

- Han er begyndt at markedsføre en anden form for gastronomi end den, Michelin står for. Det, tror jeg ikke, har bekommet dem vel. Samtidig forlader han stedet, og de to ting slået sammen kan have kostet stjernen, siger Bent Christensen.

Han må samtidig konstatere, at hverken Noma eller Geranium fik den tredje stjerne, han mener, de fortjener.

- Men det kan jo være, at de benytter lejligheden, når den nye guide for Norden udkommer næste år, til skrue op for stjernerne, så de kan sælge nogle flere guider. Michelin er trods alt en virksomhed, påpeger Bent Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce