Annonce
Erhverv

Michelin: Ingen garanti for dansk provins i ny guide

Fa´lsled Kro - så langt ud på landet kommer den nye nordiske Michelin-guide næppe.

Det er ikke sikkert, at Danmark vil være repræsenteret med andet end København i ny, nordisk Michelin-guide.

Nyheden om, at Michelin næste år vil udsende en selvstændig nordisk guide, har onsdag fået den danske restaurationsbranche til at juble ved udsigten til gastronomisk markedsføring af den danske provins.

Men der er ingen garanti for, at guiden kommer til at indeholde andre danske byer end København.

- Der vil højest sandsynligt være flere skandinaviske byer inkluderet end i dag. Vi vil ikke sætte navn på nogen byer lige nu, fordi inspektørerne skal kunne arbejde i fred, siger Lotta Wrangler, som er presseansvarlig for Michelin i de nordiske lande, til Ritzau.

- Norden er et strategisk område, og vil vi udvikle guiden. Så alting vil ikke komme med på en gang. Alle indbyggere i Danmark vil ikke blive dækket i 2015, forklarer pressedamen, som ikke vil forholde sig til, om næste års guide vil indeholde restauranter i landområder.

- Vi er ikke parat til at sige, om det er specifikke byer eller specifikke restauranter, lyder det fra Michelin-repræsentanten.

Chefredaktøren for madmagasinet Gastro, Jesper Uhrup Jensen, har ikke store forventninger til den danske tilstedeværelse i guiden.

- Det kan vise sig, at Sverige kommer til at trække læsset i den nye guide, mens Danmark kun vil være repræsenteret ved København og så måske Aarhus, vurderer han over for Ritzau.

Chefredaktøren mener, at der er cirka 10 potentielle Michelin-restauranter i provinsen, men der mangler den underskov af restauranter, som også skal indgå i en Michelin-guide.

- Det er ikke nok, at du skal køre 300 kilometer mellem restauranterne. Der skal være mere end et par caféer og en landevejskro, og det har man ikke uden for Aarhus og København, siger chefredaktøren.

Han fremhæver samtidig, at flere af stjernekandidaterne i provinsen ikke har åben til frokost, er sæsonbestemte eller kun holder åbent nogle af ugens dage.

- Der er simpelthen ikke kunder nok, og derfor er der heller ikke nogen underskov, konstaterer chefredaktøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Uhyggen breder sig søndag

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce