Annonce
Sport

Michael Laudrup: Eriksen-skifte er godt for landsholdet

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Michael Laudrup forventer, at Christian Eriksen bliver fast mand i Inter, og det vil styrke Danmarks EM-hold.

Det danske fodboldikon Michael Laudrup ser lyst på, at Christian Eriksen et halvt år før sommerens EM-slutrunde bytter det, der den seneste tid har lignet en reserverolle i Tottenham, ud med en formodet startplads i Inter.

Det siger Michael Laudrup til Ritzau.

- Vi har alle fulgt snakken om hans fremtid fra sidelinjen - kontraktforlængelse eller ej - og i og med at han skifter nu, må man gå ud fra, at han er tiltænkt en plads i Inters startopstilling.

- Det er først og fremmest positivt for ham selv, men det er også positivt for det danske fodboldlandshold, at man ikke får en spiller, der vil komme til EM efter kun at have spillet halvdelen eller en tredjedel af kampene, siger Michael Laudrup.

Qua sit virke som ekspert på Champions League-dækningen på TV3 Sport, har Michael Laudrup fulgt Inters kampe i turneringen.

Han mener, at Inter spiller på en måde, hvor Eriksens store løbepensum, sublime overblik og stærke pasningsfod kommer til sin ret.

- Jeg vil mene, at han har kvaliteten og egenskaberne til at slå til i Inter. Når jeg har set Inter spille, har det været i 3-4-1-2, 3-5-2, eller hvad pokker man nu vil kalde det. Det giver en midtbane med mange spillere, og han kommer til at have to bevægelige angribere foran sig.

- Det giver ham mulighed for, at nogle kan skærme af for ham og give plads, men det giver også mulighed for, at der er nogle spillere, som han kan spille fri helt fremme, siger Michael Laudrup.

Han påpeger også, at Serie A's nummer to er i fremdrift efter nogle magre år.

- Inter er en klub, der havde nogle fantastiske år i den sidste halvdel af 00'erne, men har været igennem en mere træg periode efter 2010, hvor man vandt Champions League-finalen. Nu er klubben på vej tilbage og ligger i toppen af Serie A sammen med Juventus.

- Inter har hentet dygtige spillere, og de har Antonio Conte som træner, så man må gå ud fra, at Eriksen kommer til en klub, der skal spille med om mesterskabet i år, siger Michael Laudrup.

Han har selv en fortid i Serie A, hvor han repræsenterede Juventus og Lazio. Han påpeger, at der også er en tilvænningsperiode, når man skifter til den måske mest taktiske liga i verden.

- Serie A er noget andet end Premier League. Tempoet er nok ikke helt lige så højt, men markeringerne sidder tættere, så der er nok ikke helt så meget plads som i Premier League. Det skal han vænne sig til, siger Michael Laudrup.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce