Annonce
Nordfyn

Michael fra Otterup vil bygge kreativt legehus i Tanzania

Michael Arbirk viste sine idéer til det tanzaniske børnehus frem i Meny i Otterup for interesserede forbipasserende i håbet om at hverve nogle flere medlemmer til arbejdsgruppen. Michael Arbirk har flere gange haft taget dansk legetøj i form af blandt andet Brio og Lego med til Tanzania for at se, hvordan de lokale børn går til det. (Privatfoto)

AFRIKANSKE BØRN: Michael Arbirk fra Otterup vil med et nyt projekt skabe et børnehus i Tanzania, hvor lokale børn kan komme og lære gennem leg

Otterup: Et dansk barn i skolealderen kan snildt lægge et 12-brikkers puslespil, men spreder man de selvsamme brikker ud på bordet foran et barn fra Afrika, er sagen straks hel anden.

- Hvis man aldrig har set et puslespil før, er det svært at vide, hvad man skal stille op med det. Jeg har før taget helt simple puslespil med til Tanzania, og det er virkelig vanskeligt for dem at gå til. Det er svært at forstille sig, for her kan et toårigt barn jo næsten klare sådan et, men dernede er de slet ikke vant til at tænke på den måde, fortæller Michael Arbirk fra Otterup.

Derfor har han taget initiativ til en ny, nordfynsk arbejdsgruppe, der lige nu arbejder på at etablere et hus i den tanzaniske forstad Matopene.

- I Tanzania går det at lære og bestå en eksamen i langt de fleste tilfælde udelukkende ud på udenadslære, og det er der altså ikke meget kreativitet i. Derfor er idéen at skabe en ny indgangsvinkel til en anderledes pædagogik, hvor børnene bliver udfordret på deres kreative og innovative evner, forklarer han.

Michael Arbirk.

Idéen kommer fra de lokale

Siden firserne har han besøgt og boet i den østafrikanske republik flere gange, end han efterhånden selv kan tælle, og i dag både skriver, læser og taler han flydende swahili.

- Jeg startede med at arbejde i Tanzania i 1987 som husdyrsbrugskonsulent, og siden har jeg haft gang i en del projekter i landet. Blandt andet investerede jeg engang i et firma, der havde to færger på Victoriasøen, og senere overtog jeg et hotel, hvorfra jeg arbejdede med turistudvikling, og så har jeg haft hjulpet med implementeringen af en lokalradio, fortæller han.

Idéen til det seneste skud på projektstammen - børnehuset - opstod tilbage i 2009, da han under et besøg hos sin tanzaniske plejesøn havde medbragt en række danske legesager.

- Jeg sad på gulvet i Tanzania og legede med Brio sammen med min plejesøn, og pludselig sad der 20 andre børn rundt om os, som gerne ville være med. Efterfølgende kom en af mødrene hen til mig og sagde, at jeg burde bygge et hus i området, hvor børnene kunne komme og lege, og siden da har jeg prøvet at få projektet op at stå.

Annonce

Et selvkørende børnehus

Når børnehuset i Tanzania med tiden er kommet godt i gang, er planen ifølge Michael Arbirk, at det skal være selvkørende. De midler, arbejdsgruppen i øjeblikket arbejder på at skaffe til projektet, er udelukkende tiltænkt som en opstartsindsprøjtning. Den arbejdsgruppe, der lige nu arbejder for etableringen af et børnehus i Tanzania, består i skrivende stund af ti folk, men skal projektet blive til virkelighed, kræver det ifølge Michael Albirk, at medlemstallet i hvert fald femdoble.

Så der er rigeligt plads til evt. interesserede.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn

Ild i tag på bolig: Brandvæsnet rykker ud i Faaborg

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense

Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Odenses største butiksejer Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Sport

Der er kun 15 medlemmer i Henriks klub: Nu sejler medlemmerne mest for andres skyld

Erhverv

57 bæredygtige huse står klar næste sommer: - Det er et godt område at bygge i

Assens

Det starter og slutter i den lille by med 330 indbyggere: Årets Landsby er kåret for sidste gang

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Kerteminde

63-årig mand kørte ind i hæk med spiritus i blodet: Så røg kørekortet

Hvem skal passe farmor

342 sosu'er er guld værd: Se alle indstillingerne til "Fyns bedste sosu" her

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Nyborg

Lange udsigter til bypark ved destilleriet: Enten skal vi i gang nu, ellers bliver det først efter touren

Odense For abonnenter

Nye lejligheder buldrer frem: Er parcelhusets dage talte som odenseanernes favorit?

Odense

Voldsomt uheld uden for Odense: Tre biler i harmonikasammenstød

Annonce