Annonce
Nyborg

MF'er klar med spørgsmål om trafikstøj

Der var ingen presse til stede, så Erling Bonnesen (V) tog en selfie under sit besøg i Nyborg. Her har han stillet sig op på broen over motorvejen ved Nordmarksvej. Privatfoto
Venstres Erling Bonnesen har besøgt Nyborg og er ikke i tvivl: Staten bør finde penge til bedre dæmpning af larmen fra motorvejen. Nye støjskærme og støjsvag asfalt er vejen frem, mener han.
Annonce

Nyborg: Det er ikke kun lokalpolitikere, der presser på for at få at hjælpe nyborgenserne af med støjplagen fra motorvejen.

Mellem jul og nytår var Venstres Erling Bonnesen et smut i Nyborg for at tale trafikstøj med borgmester Kenneth Muhs (V), og han benyttede samtidig lejligheden til at mærke støjen på egen krop.

- Det er helt tydeligt, at mange af de nuværende støjskærme er forældede, og derfor ikke har den ønskede effekt. Det er vi nødt til at få gjort noget ved, konstaterer Erling Bonnesen, som efterfølgende har stillet en række konkrete spørgsmål til transportminister Benny Engelbrecht (S).

Blandt andet har han bedt ministeren om at forholde sig til, om nye støjskærme og en støjsvag asfalt på kørebanen er vejen frem.

Desuden ønsker han et tilsagn om, at en løsning på problemerne med trafikstøj i Nyborg kommer til at indgå i forhandlingerne om en ny trafik- og transportaftale.

Og så tager han en gammel ide op og støver den af, nemlig at man bruger indtægterne fra Storebæltsbroen til at betale en del af regningen for Nyborgs støjproblem.

En opgørelse fra Vejdirektoratet viser, at mere end 1300 familier i Nyborg er generet af larmen fra motorvejen. Alligevel meddelete Vejdirektoratet i 2018, at man ikke havde planer om nye tiltag.

Det skete blandt andet på baggrund af en inspektion af de nuværende støjskærme, som man vurderede havde en "acceptabel vedligeholdelsestilstand".

En konklusion, som Venstres Erling Bonnesen altså ikke kan tilslutte sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce