Annonce
Middelfart

Mette glæder sig til at se sine kunder uden mundbind: - Mange gange har vi skullet sige 'undskyld, hvad siger du', og så bliver de irriterede

Ifølge ejer af Brenderuphus Mette Ernst har mundbindskravet været en barriere mellem hende og kunderne. Hun er nu jublende glad over, at kravet ophæves. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Butik- og caféejer Mette Ernst kan næsten ikke få armene ned over den nye genåbningsplan. Men coronapasset måtte gerne sløjfes hurtigere.

Brenderup:- Hallelujah.

Sådan lyder Mette Ernsts umiddelbare reaktion på torsdagens nyhed om, at mundbindet fra mandag udfases i størstedelen af det offentlige rum - herunder butikker og caféer.

Mette Ernst har den økologiske forretning og café Brenderuphus i Brenderup. Og hun har helt fra starten mærket, hvordan mundbindskravet har påvirket hendes hverdag bag disken.

Annonce

- Det med at vi ikke kan genkende vores kunder. Det har simpelthen været så forfærdeligt, at vores kunder er kommet ind og har sagt ”hej hej” inde bag mundbindet. Og vi har ikke kunnet genkende dem, siger hun.


Jeg skal stå og kigge ned i folks telefoner med deres cpr-numre. Det bryder jeg mig ikke om.

Mette Ernst, Brenderuphus


Under coronatiden har Mette Ernst, kollegaen Mona Syrik og de andre ansatte måttet leve med en skærm og mundbind mellem dem og kunderne. Og helt lavpraktisk har det haft den effekt, at det har været svært at høre kunderne.

- Rigtig mange gange har vi skullet sige: "Undskyld, hvad siger du?". Og det gør et eller andet ved mennesker. Så bliver de irriterede over, du ved: "Kan du ikke høre, hvad jeg siger?", lyder det fra Mette Ernst.

Ikke mere politibetjent

Med den nye genåbningsplan forsvinder kravet om fremvisning af coronapas på serveringssteder som Brenderuphus også fra 1. september.

Og det krav ser Mette Ernst også frem til at slippe af med, da hun har følt, at hun har skullet agere politibetjent over for kunderne.

- Jeg skal stå og kigge ned i folks telefoner med deres cpr-numre. Det bryder jeg mig ikke om. Igen, det er ikke min opgave. Det har været virkelig, virkelig træls, siger hun og ville helst have, at også coronapasset blev fjernet med det samme.

- Jeg synes, de skulle slette det hele lige på stedet. Men det er nok ikke alle, der er enige i det. Jeg synes et eller andet sted, det har været det glade vanvid, siger Mette Ernst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Annonce