Annonce
Indland

Mette Frederiksen sætter ungt ministerhold på 41,8 år

Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Den yngste på det nye ministerhold er Simon Kollerup, der bliver minister i en alder af 33 år.

Det er et ungt ministerhold, som den nye statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag har sat navne på.

Således er gennemsnitsalderen blandt ministrene blot 41,8 år.

Den ældste minister bliver Mogens Jensen på 55 år. Han skal varetage opgaven som minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling samt nordisk samarbejde. Den yngste i ministerflokken er 33-årige Simon Kollerup, som bliver ny erhvervsminister.

Da Løkke dannede en ren Venstre-regering efter forrige folketingsvalg i 2015, var gennemsnitsalderen 50 år.

Da Helle Thorning-Schmidt (S) i 2011 skulle lave sin første regering, var gennemsnitsalderen på 42,8 år.

41-årige Mette Frederiksen bliver desuden den yngste leder af Danmark siden indførelsen af demokrati i 1848-1849.

Det viser en optælling, som Jyllands-Posten har lavet på baggrund af en oversigt over statsministre, premierministre og konseilspræsidenter.

Johannes Andersen, der er valgforsker fra Aalborg Universitet, fortæller til Fagbladet 3F, at der er sket et generationsskifte ved det seneste valg.

Han vurderer, at Mette Frederiksen i valget af ministre har ønsket at demonstrere, at hun ikke giver særlige privilegier til folk med mange år i Folketinget eller særlig status i partiet.

- Hun nedtoner betydningen af de socialdemokratiske kaffeklubber. Ved at give vigtige ministerposter til Mattias Tesfaye, Astrid Krag og Dan Jørgensen viser hun, at hun vægter yngre kræfter, der har tegnet partiet med hende i tiden som formand, siger han til fagbladet og tilføjer:

- Det gør hende meget stærk og giver hende pondus. Og hun får nemmere ved at agere.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce