Annonce
Middelfart

Mette fra 'Alene i Vildmarken' taler i oppusteligt iglotelt

Mette Mortensen, der har været med i reality-programmet "Alene i vildmarken", fortæller om sine oplevelser den 29. maj i Tusindårslegeparken i Nørre Aaby. PR-foto

Nr. Aaby: Onsdag den 29. maj klokken 18.30 kan man opleve Mette Mortensen, der har været med i programmet "Alene i vildmarken" i Tusindårslegeparken på Østergade 83.

Foredraget, der er arrangeret af Lokaludvalget i Nørre Aaby og Middelfart Kultur & Sport, er for alle, som er nysgerrige på naturen og på de fysiske og psykiske reaktionsmønstre, der kommer til overfladen, når deltagerne er sultne, kolde, alene og udfordret.

Lige som mange af de øvrige deltagere i reality-konceptet er Mette Mortensen taget på foredragsturné, så nu vil den tidligere varehuschef i Føtex i Middelfart fortælle om sine personlige oplevelser under opholdet i den norske vildmark og om, hvorfor hun valgte at deltage i tv-programmet.

Billetter kan købes på www.middelfartbibliotek.dk. og er inkluderet vand, frugt, kaffe og Nørre Aabys berømte romkugler.

Annonce

Telt ved særlige lejligheder

Foredraget foregår i legeparkens nye, oppustelige iglotelt til små 100.000 kroner.

Det er ifølge lokaludvalget Fynske Bank Fonden, der har doneret 50.000 kroner, og DGI/DIF's idrætspulje har givet 43.000 kroner.

Igloteltet bliver ifølge lokaludvalgsformand John Jørgensen pustet op til særlige lejligheder, så man kan afholde koncerter og foredrag udendørs uden at tage højde for vejrudsigten.

De lokale ildsjæle har nu indsamlet tre millioner kroner, der alle er investeret i Tusindårslegeparken.

Du kan være medlem af foreningen bag for 150 kroner ved at indbetale på Fynske Bank-kontoen 6850 0000343204. Så får man desuden mulighed for at booke bålhytte med grill.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce