Annonce
Indland

Mette F. om radikal utilfredshed: Jeg hørte ingen døre smække

Mette Frederiksen har en anden udlægning end Morten Østergaard om fremskridt i regeringsforhandlinger.

Et skridt frem og to tilbage. Sådan lød skudsmålet fra De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, da han onsdag kom ud fra regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet.

En noget anderledes udlægning har S-formand Mette Frederiksen.

Om Morten Østergaards utilfredshed siger hun:

- Jeg hørte ikke nogen døre, der smækkede. Der er selvfølgelig uenigheder, og det skal der være plads til.

- Jeg synes ikke mindst, at vi begynder at kunne se tegningen til et ualmindeligt flot fælles politisk projekt, vel det grønneste nogensinde i danmarkshistorien.

- Det glæder jeg mig til at tale med partierne om her klokken 18 igen, siger hun.

Mette Frederiksen har dagen igennem forhandlet separat med SF, Enhedslisten og De Radikale, men aftenens forhandlinger bliver en fælles omgang.

Morten Østergaard var efter De Radikales forhandlingsrunde utilfreds med, at det, han kaldte "det økonomiske og værdimæssige fundament" ikke var på plads.

Han afviste derfor enhver tanke om at kunne indgå en delaftale om for eksempel klima, inden de andre ting var på plads.

Klimaet har ellers fyldt meget for partierne i rød blok under valgkampen.

Adspurgt om, hvorvidt hun synes, at De Radikale tager klimaet som gidsel ved at afvise at indgå en delaftale, før andre ting er aftalt, svarer Mette Frederiksen:

- Det kan jeg slet ikke forestille mig, at De Radikale gør. Hvis der er én ting, der står fuldstændig tindrende klart efter det her valg, så er det jo, at danskerne har valgt et politisk flertal, der vil noget med den grønne dagsorden. Jeg tror, at der er store forventninger til os, ikke mindst på klimaområdet.

- Derfor vil jeg gerne rykke videre med partierne, så vi snart kan fortælle danskerne, at det at ville løse klimakrisen, det at have bindende mål og gå foran i Europa og sikre en bedre drikkevandskvalitet, er ikke noget, man bare behøver at tale om.

- Nu kan vi faktisk gå i gang med at løse de problemer, der er. Det håber jeg da, at alle vil bidrage til.

- Klimakrisen er absolut en af vores største udfordringer, og der påhviler os et kæmpe ansvar, som jeg håber, at vi snart kan fortælle danskerne, at vi vil løse.

- Så skal vi også håndtere udfordringer på arbejdsmarkedet, og hvad angår dansk økonomi, men man kan godt gøre to ting på én gang, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce