Annonce
Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Et billede af vandstanden i Odense Å ved Bellinge fredag formiddag. Der er mere vand på vej i weekenden og i den kommende uge, forudser DMI. Foto: Christian Nordholt.
Efter endnu en uge med en del regn og blæst ser marts ud til at åbne med forårsfornemmelser.

Fyn: Den første forårsmåned begynder om en uge, og der er ifølge DMI ingen tegn på, at vejret i marts har tænkt sig at slå om i mere vinterlige nuancer.

Lørdag bliver en blæsende omgang med en del regn, og også næste uge vil være præget af, hvad meteorologerne kalder ustadigt vejr med perioder med kraftig blæst og nedbør. Et intensivt lavtryk fra vest kan passere hen over Danmark eller lige nord for landet, og det kan give kraftig blæst og stedvis måske storm.

Lavtrykket ledsages af regn - prognosen for mandag lyder på seks millimeter på Fyn - men i den nordlige del af landet kan der falde slud eller tøsne. Samlet forventer DMI op til 15 millimeter nedbør over Fyn frem til mandag.

Der følger nogle dage med køligere og roligere vejr, hvor der kan falde byger med hvidt nedbør, men endnu et lavtryk lurer mod vest - med mere blæst og regn. Særligt natten til fredag i næste uge kan blive drivende våd med op til ni millimeter.

Hvis prognosen for nedbøren i resten af februar holder stik, kan nedbørsmængden i Odense ende på 125-130 millimeter - markant over de seneste fire års tal og normalen, som lyder på 40 millimeter.

DMI's månedsprognose forudsiger svagere vind, mindre nedbør og større chance for at se solen i den første uge af marts. Termometeret kan i løbet af dagene nå op mellem fire og ni grader, og i anden uge af marts ser det ikke meget anderledes ud: Der kan komme skyer med lidt regn fra vest ind over landet, men blæsten skulle blive mindre kraftig, og DMI's prognose tyder på mere stabilt vejr med ret gode solchancer og dagtemperaturer på op til 10 grader.

Så kan haveejere være fristet til at begynde arbejdet i haven, men der ifølge DMI stadig risiko for klare nætter, hvor temperaturen når ned på et par graders frost.

Er der vådt, hvor du bor? Fyens.dk vil gerne vise følgerne af den megen regn, der er faldet over Fyn. Du kan sende billeder af oversvømmelser på marker, ved vandløb og andre steder på webred@fyens.dk.

Odense Å gået over sine bredder flere steder, blandt andet her ved Brogårdsvej i Bellinge. Foto: Christian Nordholt.
Også inde i Odense by er Odense Å gået langt over sine bredder. Her ses stien ved Odense Zoo. - Den er ikke farbar for mennesker, men for dyrene, siger Egil Søbye fra Odense, der vurderer, at vandet på visse steder havde en dybde på 20 til 25 centimeter. Foto: Egil Søbye.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Annonce