Annonce
Udland

Metallica-publikum så stort på nyt rygeforbud i Sverige

9200 Jonas Lindstedt/Tt/Ritzau Scanpix
Flere tilskuere tændte en cigaret under Metallica-koncert i Göteborg, men det er ikke længere tilladt.

Et nyt rygeforbud i Sverige trådte i kraft 1. juli, men det så flere rygere stort på, da det amerikanske rockband Metallica tirsdag fyrede op under 64.000 tilskuere til en udendørs koncert på Ullevi i Göteborg.

Trods forbuddet mod at ryge på stadionet tændte flere tilskuere cigaretter under koncerten.

Overtrædelserne har fået de svenske miljømyndigheder til at udbede sig en forklaring fra Ullevis driftsselskab, Got Event, om, hvorfor de nye regler ikke blev håndhævet af arenaens personale.

- Vi ser meget alvorligt på det her, siger miljøinspektør i Göteborg Yusra Moshtat til SVT Nyheter Väst.

Direktør Christer Falk fra Got Event fortæller, at koncertens vagter var orienteret om det nye rygeforbud.

Angiveligt forsøgte flere af dem forgæves at få folk til at skodde cigaretterne under koncerten.

- Alle vores vagter er blevet informeret om, hvordan man skal agere, siger Christer Falk.

Han tilføjer dog, at han ikke er klar over, hvordan publikum reagerede på vagternes henstillinger.

Kontrollørerne bliver også kritiseret for at have lukket et mindreårigt medlem af den svenske kongefamilie ind til koncerten med Metallica, som er kendt for at skrue godt op for forstærkerne.

Trods en aldersgrænse på 13 år fik den syvårige prinsesse Estelle lov til at opleve Metallica for fuld udblæsning.

Ifølge aviserne GP og Aftonbladet er miljømyndighederne også gået ind i den sag ved at undersøge, om lydniveauet for et så ungt barn er blevet overskredet.

Koncertarrangør Live Nation oplyser til aviserne, at lydniveauet holdt sig inden for grænseværdierne for voksne.

Metallica med danskeren Lars Ulrich bag trommerne spiller torsdag i Telia Parken i København.

/ritzau/TT

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce