Annonce
Nordfyn

Metalaffald: Derfor tager skraldemændene ikke ekstra sække med

Der er flere problemer ved at aflevere ekstra metalaffald i en pose ved siden af skraldespanden, fortæller Hans Rasmussen, leder af Genbrug og Renovation i Nordfyns Kommune. Arkivfoto: Magnus Harkjær
En læser undrer sig over, hvorfor kommunens renovationsarbejdere ikke tager ekstra sække med metalaffald med, når affaldsspanden tømmes. Det kommer leder ved Genbrug og Renovation i Nordfyns Kommune, Hans Rasmussen, med svar på her.

Nordfyn: Hvorfor må man ikke stille en sæk med dåser ved siden af affaldsspanden til metal? Sådan lyder et spørgsmål, som vi har fået fra en læser via Spørg redaktionen. Læseren, Lars Wassmann, tilføjer:

- Vi har en gang eller to om året en fyldt spand til metal affald, og har derfor samlet ekstra metal(dåser) i en sæk og stillet ved siden af spanden. Denne sæk blive ikke taget med, men efterlades. Jeg har spurgt forvaltningen, og deres svar er, at vi kan få en ekstra spand til metalaffald, det er måske lidt i overkanten. Alternativet er bare at smide overskydende dåser i restaffald og så er det løst, men det er ikke en særlig god løsning.

Annonce

Flere problemer i sækkene

Hans Rasmussen, der er leder ved Genbrug og Renovation i Nordfyns Kommune, svarer på spørgsmålet:

- Der kan faktisk godt være et problem forbundet med at stille en sæk ved siden af spandene til glas- og metalaffald. Og det gælder ikke kun dåser, men også for metalaffald generelt set, fortæller han og forklarer:

- Der kan være skarpe genstande i posen, som kan ødelægge sækken og skade renovationsmedarbejderen. Derudover skal plastikposen også sorteres fra metalaffaldet, før metallet kan genanvendes.

Hans Rasmussen bemærker, at hvis man åbner op for at aflevere metalaffald i sække, kan det også føre flere 'uvaner' med sig.

- Det næste kan så være at de der har ekstra glas, så også vil stille en ekstra sæk og den kan være både tung og skarp.

Hans Rasmussen understreger, at man altid har muligheden for selv at indlevere ekstra glas, flasker og dåser på genbrugspladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce