Annonce
Kultur

Mesterværk fra Maja Lucas

Drøm og virkelighed flyder sammen i "Min far kan lide fugle"

Annonce

Maja Lucas, Maja Lucas, Maja Lucas. Glem ikke hendes navn.

Hun har skrevet sin anden bog, "Min far kan lide fugle", og den er ligeså fantastisk som hendes første, "Jegfortællinger".

"Min far kan lide fugle" er en pixi-roman, der består af 72 korte tekster, der kredser om en mor og en far, der ikke evner at drage omsorg for deres barn. Derudover bliver forældrene skilt, hvilket placerer barnet i forladthed der gennemtrænger hele romanen.

Det er hård læsning og ikke noget man bliver glad og forårskåd af. Men til gengæld øser Maja Lucas af sin livserfaring og den bærer frugt hos læseren.

Romanens hovedperson drømmer meget og ofte er det barndomsminder. Minderne bliver aldrig italesat, men holdes af al magt nede, og på den facon holder hovedpersonen orden på tilværelsen, selv om den efter hendes eget udsagn er et væltet lokum.

Men drømmene kræver deres ret til virkelighed og træder i løbet af læsningen i fuldt flor, hvor hovedpersonen bliver nødt til at knibe sig i armen i håb om at vågne.

Det geniale ved påfundet med at lade drømmen træde ind i virkeligheden er, at det er skrevet så diskret, at det umærkelig flår huden op.

Det føles, som om det er umuligt at slippe ud af livet. Uanset om livet er en drøm eller ej, så slipper du ikke fri, før du dør, og selv om mågerne vækker hovedpersonen til sidst i bogen, så er der ingen kære mor eller far i Maja Lucas' "Min far kan lide fugle".

Efter min opfattelse et mesterværk!

Om bogen

Maja Lucas: "Min far kan lide fugle", 96 sider, 179 kr., Athene.

Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rådmand kræver skærpet nedlukning af Vollsmose: Luk daginstitutioner, fritidsaktiviteter og moskeer

Annonce