x
Annonce
Nordfyn

Mesterskabs-sejlads på fjorden: Nordfynsk sejlklub vært for DM

Den første weekend i juni er der igen Nordfyns Bank Fjordregatta ved Egensedybet med flere bådklasser, og i løbet af stævnet afvikles Danmarksmesterskaberne i Hobie Cat 16. Arkivfoto: Betty Rasmussen
I den første weekend i juni sejles DM for Hobie Cat 16 med Sejlklubben Egensedybet som arrangør.

Otterup: Selv om Sejlklubben Egensedybet ved Otterup Lystbådehavn ikke hører til de største klubber i Danmark, bliver klubben i weekenden den 6. og 7. juni vært for en DM-sejlads.

Det er Danmarksmesterskabet i katamaranen Hobie Cat 16, der afvikles på Odense Fjord den første weekend i juni med den lille nordfynske sejlklub som arrangør.

Og klubbens ungdomsformand Klaus Måhr glæder sig.

- Jeg håber på i hvert fald 15 deltagende både, og hvis vi kan komme op på 20 både, er det helt fantastisk. Nu lancerer vi det i Tyskland også og håber på deltagere derfra, siger han.

Når det er lykkedes at få DM til Egensedybet, skyldes det ud over ihærdigt arbejde fra ungdomsformanden, at klubben har det største hold af Hobie Cat 16-mandskaber i hele Danmark og at de unge, nordfynske sejlere klarer sig flot ved stævner både i Danmark og i Europa.

Sidste sommer deltog fem af klubbens Hobie Cats i EM i La Rochelle i Frankrig, og et af mandskaberne sejlede også med om VM i Florida.

DM-sejladserne i juni er en del af Nordfyns Bank Fjordregatta, hvor der også deltager andre bådtyper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce