Annonce
Nordfyn

Mest muligt for pengene: Nordfyns Erhverv og Turisme fokuserer på det danske marked

Rikke Lindhøj er bureauchef ved Nordfyns Erhverv og Turisme. Hun fortæller, at man i højere grad vil fokusere markedsføringen på det danske marked i år. Foto: Nordfyns Erhverv og Turisme
Nordfyns Erhverv og Turisme har i år droppet markedsføringen i udlandet og vil i stedet satse på det danske marked. Det sker som konsekvens af coronakrisen, der også har sænket forventningerne til dette års resultat.

Nordfyn: Som en konsekvens af coronakrisen forudser flere, at det også vil sætte sine spor hos turistvirksomhederne rundt om i landet. Således også på Nordfyn, hvor Nordfyns Erhverv og Turisme (NEET) har droppet dette års markedsføring i udlandet og i stedet fokuserer på det danske marked.

Det fortæller bureauchef Rikke Lindhøj.

- Vi tror på, at vi får mest muligt ud af hver enkelt markedsføringskrone ved at lægge dem i Danmark i år. Vi ved ikke, hvor længe nedlukningen kommer til at vare, så vi har i det hele taget stillet det lidt i bero lige nu. Så kan vi give mere gas, når det hele forhåbentlig snart åbner op igen, siger hun.

Annonce

Vestkysten er hårdere ramt

Det er især hoteller og selskabssteder, der er hårdt ramt af krisen. Men de overnatningssteder, der er flest af i kommunen, er feriehuse og campingpladser. Og de foreløbige meldinger, Rikke Lindhøj får, er, at det lige nu kører godt, situationen taget i betragtning. Især er det antallet af danske turister, som Nordfyn har flest af i forvejen, der er med til at undgå alt for mange panderynker.

- Vi har omkring 70 procent danske turister i forvejen, så det er omkring 30 procent, vi skal have hentet ind på det danske marked. Og det tror jeg på, vi kan, siger hun og tilføjer, at det ser anderledes ud, hvis man kigger omkring 100 kilometer vestpå.

- På vestkysten er de hårdere ramt. Deres fordeling af danske og udenlandske turister er næsten modsat vores, så de har en stor del, de går glip af, siger hun.

Vækstdrømme skudt til hjørne

Ifølge VisitDenmarks onlineværktøj, hvor man kan se antal overnatninger for hver kommune, var Nordfyns kommune i 2019 den af de fynske kommuner, der havde det højeste antal turistovernatninger med lige over 452.000. Det tal håber bureauchefen at kunne præstere igen i år. Men forventningen om at vækste er med coronaens indtog ikke længere til stede.

- Før coronakrisen havde vi en klar forventning om at få flere overnatninger, men det er svært at se nu, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce