Annonce
Sport

Messi vandt Ballon d'Or med syv point ned til van Dijk

Carl Recine/Ritzau Scanpix

Virgil van Dijk var yderst tæt på at slå Lionel Messi i afstemningen som verdens bedste fodboldspiller.

FC Barcelona-stjernen Lionel Messi vandt mandag aften Ballon d'Or for sjette gang i fodboldkarrieren.

Men det var en yderst tæt afgørelse, hvor få stemmer afgjorde det til Lionel Messis fordel.

Den hollandske forsvarsspiller Virgil van Dijk var således kun syv point fra Lionel Messi, som vandt prisen med 686 point.

Virgil van Dijk fik 679 point, mens Cristiano Ronaldo på tredjepladsen blev noteret for 476 point.

Det var journalister, der afgav stemmerne i France Footballs kåring, og de kunne stemme på fem spillere.

Nummer et hos hver journalist blev tildelt seks point, nummer to fik fire point, nummer tre fik tre point, nummer fire fik to point, mens nummer fem fik et enkelt point.

Den endelige afstemning endte med følgende pointfordeling til top-5 i Ballon d'Or 2019:

Lionel Messi, 686 point.

Virgil van Dijk, 679 point.

Cristiano Ronaldo, 476 point.

Sadio Mané, 347 point.

Mohamed Salah, 176 point.

For Danmark var det Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, som stemte. Han afgav stemmerne på følgende måde:

1. Lionel Messi, FC Barcelona og Argentina (6 point).

2. Virgil van Dijk, Liverpool FC og Holland (4 point).

3. Cristiano Ronaldo, Juventus og Portugal (3 point).

4. Raheem Sterling, Manchester City og England (2 point).

5. Saido Mané, Liverpool og Senegal (1 point).

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce