Annonce
Sport

Messi skyder Barcelona til sejr i Prag og sætter CL-rekord

David W Cerny/Reuters
Lionel Messi førte an, da Barcelona slog Slavia Prag 2-1. Argentineren har nu scoret i 15 sæsoner i træk i CL.

FC Barcelona-angriberen Lionel Messi har nu scoret i 15 sæsoner i træk i Champions League.

Onsdag aften satte han efter små tre minutter de spanske gæster i gang med sit første mål i Europas største klubturnering i denne sæson, da Barcelona vandt med 2-1 ude over Slavia Prag.

Ingen anden fodboldspiller har scoret i hver eneste sæson over en så lang årrække.

Messis evige rival, portugiseren Cristiano Ronaldo, har "blot" scoret i de seneste 14 sæsoner i Champions League.

Den 32-årige argentiner er kommet lidt sent i gang i dette års gruppespil, efter at han før sæsonstarten pådrog sig en skade.

Messi er nu tilbage i omdrejninger og har scoret i de seneste to ligakampe i Spanien. Onsdag aften i Tjekkiet skulle han ikke bruge lang tid på at gøre sig bemærket.

Efter et par minutter lagde han bolden ud til holdkammeraten Arthur, der spillede den retur til Messi, som effektivt bragte de spanske gæster på 1-0 med et velplaceret skud ved stolpen.

Slavia Prag ydede dog god modstand, og efter pausen udlignede Jan Boril til 1-1 efter et vellykket tjekkisk kontraangreb.

Efter en lille times spil havde Lionel Messi igen en afgørende fod med i spillet, da Barcelona kom foran med 2-1. Et Messi-frispark blev sendt mod bageste stolpe, hvor Luis Suarez fik fremprovokeret et tjekkisk selvmål.

Sejren bringer Barcelona til tops i gruppe F med syv point efter tre spillerunder.

Bagved kæmper Borussia Dortmund og Inter om andenpladsen. Begge hold har fire point.

Onsdag vandt Inter på eget græs med 2-0 over tyskerne, der havde Thomas Delaney med i de første 65 minutter. Efter pausen kom Jacob Bruun Larsen også på banen for gæsterne.

Dortmund skabte dog ikke mange målchancer og tabte helt fortjent efter italienske scoringer fra Lautaro Martinez og Antonio Candreva. Martinez brændte endda et straffespark i slutfasen for hjemmeholdet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce