Annonce
Sport

Messi i topform sikrer Barcelona sejr i sæsonåbning

Sidste sæsons topscorer i den spanske liga, Lionel Messi, lavede to mål, da Barcelona lørdag tog hul på den nye sæson med en sikker sejr over Alaves. Messi havde desuden to afslutninger på træværket. Her strækker Alaves-målmand Fernando Pacheco sig forgæves efter et af de nærgående forsøg fra Messi.

Lionel Messi sprudler og scorer to mål i FC Barcelonas sejr på 3-0 hjemme mod Deportivo Alaves.

Lionel Messi og Philippe Coutinho sikrede lørdag aften FC Barcelona en perfekt start på den nye sæson med en 3-0-sejr på hjemmebane mod Deportivo Alaves.

Messi er udnævnt til ny anfører for de forsvarende spanske mestre efter Andres Iniestas skifte til Japan, og argentineren tog ansvaret på sig ved at spille en fremragende kamp med to scoringer.

Alaves formåede at holde skansen i de første 45 minutter. Tættest på en scoring kom Messi, da han sent i halvlegen ramte overliggeren på et frispark.

Men i det 64. minut måtte Alaves kapitulere, da Messi brød måltørken med en scoring fra cirka 18 meters afstand på et frispark.

I stedet for at forsøge at løfte bolden hen over muren af Alaves-spillere, sparkede Messi bolden fladt ind i målet.

- Jeg havde ingen anelse om, at han ville sparke på den måde, men for os er det fantastisk, at han har så mange varianter, siger Barcelonas Sergio Busquets ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Scoringen var Barcelonas mål nummer 6000 i den bedste spanske fodboldrække.

To minutter senere var Messi tæt på igen, da han med et følt spark drejede bolden uden om flere modstandere og en sprællende Fernando Pacheco i Alaves-målet, men afslutningen ramte stolpen.

Senere var Luis Suarez alene igennem, men hans ikke særligt godt placerede skud blev pareret af Pacheco.

I det 83. minut slog den indskiftede Philippe Coutinho sejren fast på et oplæg fra Arthur, der er en Barcelonas fire nyindkøb op til sæsonen.

Og meget passende rundede Messi aftenen af, da han med brystet tæmmede en høj bold inde i straffesparksfeltet, afdriblede et par spillere og bankede bolden i nettet til slutresultatet 3-0.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynske Motorvej: Tre biler kørt sammen

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce