Annonce
Kerteminde

Mesinge Forsamlingshus har brug for, at du fester med

I gamle dage var der masser af liv i det gamle forsamlingshus - i vore dage kniber det lidt. Men den 21. september er der høstfest - en fest, der skal være med til at sikre husets fremtid. Arkivfoto: Helle Nordström
Huset har inviteret til høstfest med "Bomles Venner" den 21. september, men tilslutningen er sløj, beklager de.

Mesinge: Forsamlingshuset har brug for din hjælp, appellerede husets bestyrelse for halvandet år siden, da de indkaldte til krisemøde. Målet med mødet var nyt liv i det gamle hus.

Hjælpen kom imidlertid udefra i form af impressario Leif Møllgaard, der arrangerer fester i forsamlingshuset.

Men nu appellerer forsamlingshuset igen til lokalbefolkningen: Vi har brug for, at du deltager.

Om tre uger er der høstfest, men der er alt for få, der har tilmeldt sig.

Annonce

Huset med de gode fester

- Vi holdt en forårsfest med pæn deltagelse, selvom ganske mange af deltagerne kom udenbys fra, fortæller Leif Møllgaard. Han har mange års erfaring med at få folk op af sofaerne, men han syntes, at opgaven er lidt svær på Hindsholm.

- Jeg vil gerne hjælpe forsamlingshusets bestyrelse med at sikre husets fremtid, og jeg arrangerer gerne mange flere fester, men det kræver, at der er nogen deltagere. Vi skulle jo gerne nå frem til, at Mesinge Forsamlingshus får en tradition og et ry for at være huset med de gode fester.

Så altså: Vi kan alle sammen hjælp med at sikre fremtiden for Mesinge Forsamlingshus og samtidig have det sjovt.

Høstfesten den 21. september byder på dans til Bomles Venner, der har specialiseret sig i lemming "Bamse" Jørgensens gamle hits.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce