Annonce
Udland

Merkel vil have mere solidaritet og en fælles hær i EU

Ifølge kansler Angela Merkel vil en fælles europæisk hær vise, at de europæiske lande aldrig vil gå i krig med hinanden. Det siger hun i en tale til Europa-Parlamentet om Europas fremtid.

I EU kan vi kun blive hørt, hvis står samlet, siger Angela Merkel i en tale i Europa-Parlamentet.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, vil have mere solidaritet og en fælles hær i EU. Det siger hun i en tale i Europa-Parlamentet i Strasbourg om Europas fremtid.

- Vi mærker, at vi er bedre til at varetage Europas interesser, når vi står sammen. Vi kan ikke længere regne med andre uden forbehold.

- Det betyder, at vi i højere grad skal tage vores egen skæbne i egen hånd, hvis vi vil overleve som fællesskab. Derfor skal vi arbejde på visionen om at have en ægte europæisk hær, siger Angela Merkel.

Budskabet er der delte meninger om i parlamentet. Merkel bliver således mødt af både stående klapsalver og buhråb, da hun fremfører sine pointer.

Ifølge Merkel vil en fælles hær vise, at de europæiske lande aldrig vil gå i krig med hinanden.

Europas fremtid er overskriften, når EU-landenes stats- og regeringschefer på skift taler til og diskuterer med parlamentets medlemmer.

Angela Merkel er den tolvte i rækken. I slutningen af november er det statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) tur til at aflægge Europa-Parlamentet et visit.

Ved markeringen af 100-årsdagen for afslutningen på Første Verdenskrig i Paris søndag talte både Emmanuel Macron og Lars Løkke Rasmussen om faren ved nationalisme. I parlamentet følger Merkel trop.

- Nationalisme skal aldrig mere have en chance i Europa. Tolerance og solidaritet er vores fælles fremtid. EU kan kun blive hørt i resten af verden, hvis vi står sammen.

- Solidaritet betyder også, at vi skal overvinde nationalismen, siger Angela Merkel.

I slutningen af oktober sagde Merkel, at hun ikke genopstiller som forbundskansler i Tyskland ved det næste valg i 2021. Hun går af som partiformand i CDU allerede ved partikongressen til december.

Beslutningen blev taget efter en længere periode med politisk uro i landet, hvor flere borgere har mistet tilliden til regeringen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce