Annonce
Udland

Merkel vil have briterne med i EU-samtaler

Briterne skal være med i diskussioner om, hvordan vi kan fortsætte og gennemføre vores planer, siger Merkel.

Uanset udfaldet af Storbritanniens folkeafstemning om fortsat EU-medlemskab bør briterne være med i drøftelser om EU's fremtid, mener den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

- Jeg mener, at konsultationerne om muligt må fortsætte blandt alle 28 medlemslande, siger Merkel.

Hun har flere gange udtrykt støtte til den fløj, der mener, at briterne fortsat skal være medlem af EU.

- Sammen skal vi i fred og ro diskutere, hvordan vi kan fortsætte og gennemføre vores planer, siger Merkel med henvisning til det EU-topmøde, der begynder tirsdag.

Inden topmødet skal den tyske kansler mødes med Frankrigs præsident, François Hollande, for at drøfte situationen efter torsdagens britiske folkeafstemning.

Det oplyser Frankrigs Europa-minister, Harlem Desir, ifølge Reuters.

En diplomatisk kilde i Paris siger, at mødet vil finde sted i Berlin på mandag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce