Annonce
Assens

Merforbruget løber løbsk: Assens Kommune skal spare 113 millioner

Politikerne i Assens Kommune skal nu til at pege på yderligere besparelser, efter en økonomisk gennemgang viser et markant merforbrug. Arkivfoto: Kim Rune
Der er markante besparelser i vente, efter en økonomisk gennemgang i Assens Kommune viser et merforbrug på 51 millioner i år

Den økonomiske krise fortsætter i Assens Kommune.

De seneste tal viser nemlig, at trods en genopretningsplan, straks-opbremsning af økonomien og store besparelser, som er blevet gennemført siden august sidste år, så er der stadig ikke styr på økonomien.

Det fremgår af dagsordenen til det ekstraordinære Økonomiudvalgsmøde, som bliver holdt torsdag. Eneste punkt på dagsordenen er det økonomiske billede, som tegner sig lige nu.

Og det er brutal læsning. For lige nu er der på driften et merforbrug på 51.600.000 millioner kroner. Og lægger man dertil de 62.100.000 millioner kroner, som var i underskud i 2018 og er blevet overført til 2019, så mangler der 113.700.000 kroner.

Det forventede regnskab for 2019 viser således, at servicerammen er overskredet med knap 13,7 millioner kroner.

Derfor skal alle fire fagudvalg og Økonomiudvalget nu udpege besparelser - ud over dem, som hvert udvalg allerede har fundet til det råderumskatalog på to procent, de blev pålagt at finde på denne side af sommerferien.

Samtidig bliver de anlægsprojekter i 2019, der endnu ikke er sat i gang, sat i bero, indtil Økonomiudvalget har truffet beslutning om, hvordan merforbruget udryddes. Og i perioden 2020-23 vil der være 40-45 millioner kroner årligt til anlæg.

Direktionen vil sammen med den eksterne konsulent fastlægge de driftsområder der skal gennemgås. Det er forventningen, at der udpeges 20-25 driftsområder. Det er den eksterne konsulent, sammen med Økonomi og løn, der så vil gennemgå udvalgte områder i samarbejde med fagområderne. Fagområderne skal beskrives i forhold til det mængdemæssige indhold, økonomi og serviceniveau. D

Annonce

Konsulenthjælp

Det fremgår også af dagsordenen, at der vil blive hyret eksterne konsulenter til at hjælpe direktionen med at udpege de driftsområder, som der skal spares på. Det forventes, at 20-25 driftsområder vil blive ramt - uden at der endnu er sat navn på hvilke.

"Den økonomiske situation er nu så alvorlig, at vi ikke kan bruge de redskaber som vi har brugt indtil nu. Derfor iværksættes en detaljeret gennemgang af udvalgte driftsområder i samarbejde med ekstern samarbejdspartner. Resultatet af de ønskede aktiviteter skal munde ud i konkrete handlinger der reducerer driftsbudgettet og eventuelt serviceniveauet. (...) en eksterne konsulent skal være sparringspartner og bibringe erfaringer fra andre kommuner. Formålet med gennemgangen er, at nye øjne er med til at vurdere økonomitunge og/eller borgertunge områder, med henblik på, at der kan skabes idéer og motivation til andre løsningsmodeller", står der således i dagsordenen.

Der vil blive lavet tiltag, der sættes i værk her og nu, tiltag, der sættes i gang i 2020, og tiltag, der sættes i værk i perioden 2021-23.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce