Annonce
Nordfyn

Mere vildskab: Hårslev går efter nyt image

Hårslev skal være mere vild med vilje. Thomas Olsen - formand for borgerforeningen og Maria Bue står bag et projekt der er støttet af Nordfyns Kommune, hvor man kan få en frøblanding med danske vilde blomster, som kan give insektlivet et frirum. Målet, her i projektets første år, er at runde 1300 kvadratmeter ny vild natur i byen. Foto: Thomas Gregersen
Der skal skubbes lidt til de velfriserede staudebede og perfekt trimmede plæner, hvis det står til initiativtagerne bag nyt lokalt projekt.

Hårslev: - Vores mål er, at bilisterne får forruden fuld af insekter, når de kører gennem Hårslev, smiler Maria Bue, der er en af initiativtagerne til at skabe ny vild natur i landsbyen.

Selvom meningen ikke er at genere trafikken, er det et billede på, at der den 16. maj sættes skub i et projekt, der skal skabe mylder af insektliv og summen i de hårslevske haver.

Borgerforeningen har søgt Nordfyns Kommune om penge til blandt andet blomsterfrø og skilte og Maria Bue har talt med en lokal landmand om at så en del af frøene på et lille areal han ejer på Lindegårdsvej midt i Hårslev.

Annonce

Frøblanding med danske blomster

Ved et arrangement den 16. maj kan man være med til at så området til - ligesom deltagerne kan få en frøblanding med vilde danske blomster med hjem til projekter i deres egne haver.

Thomas Olsen, der er formand for Hårslev Borgerforening, fortæller at projektet er blevet overvældende positivt modtaget.

- Der er flere af de lokale landmænd, der har meldt sig som interesserede i at så vilde blomster i noget af deres jord. Hårslev Industries er meget engageret og havde selv planer om noget lignende. Eleverne på Hårslev Skole har knoklet med at lave de her hjerter, så nu håber vi bare, at vi også kan få nogle private haveejere til at afsætte et lille stykke af deres grund til vilde blomster. Det har været fantastisk at opleve den store velvilje indtil nu, siger Thomas Olsen.

Den 16. maj er alle velkomne til at komme til udsåningsdag på Lindegårdsvej midt i Hårslev. Foto: Thomas Gregersen

Han oplevede samme positive respons, da borgerforeningen sidste år satte gang i etableringen af en naturskøn trampesti i området mellem Hårslev og Ejlskov.


En af sidegevinsterne er, at vi får skabt en større følelse af fællesskab og sammenhængskraft i byen. Vi er fælles om noget og der er virkelig en vilje til at være med.

Thomas Olsen


- En af sidegevinsterne er, at vi får skabt en større følelse af fællesskab og sammenhængskraft i byen. Vi er fælles om noget og der er virkelig en vilje til at være med, siger Thomas Olsen.

De to initiativtagere slår samtidig fast, at man ikke behøver ofre hele sin græsplæne for at være med.

Annonce

Bare et lille stykke af haven

- Jeg har talt med en, der havde en del af haven, hvor det i forvejen var svært at komme med plæneklipperen og så er det da oplagt, at man lader det område stå med vilde blomster for insekternes skyld. Man kan tydeligt konstatere, at der bliver færre og færre insekter og det får nogle alvorlige konsekvenser, hvis nogle arter helt forsvinder. For eksempel for bestøvningen af en lang række planter. Så det er nu vi skal gøre noget, siger Thomas Olsen.

Maria Bue spurgte sin landmandsnabo om han ville være med til at så vilde blomster i det lille areal han ejer midt på Lindegårdsvej. Nu skal der tilsås mere end 100 kvadratmeter. Foto: Thomas Gregersen

Udsåningsdagen er den 16. maj fra klokken 14 til 16 på Lindegårdsvej, hvor der også vil være mulighed for at hygge med sine medborgere over en kop kaffe.

På Hårslev Borgerforenings hjemmeside kan man se en række inspirationsvideoer til, hvordan man gør sin have lidt mere vild med vilje.

Det kan for eksempel ske ved, at man lader hækken stå til et stykke henne på sommeren i stedet for at klippe den inden sankthans.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce