Annonce
Nordfyn

Mere sikkerhed på vej: Farlig skolevej får cykelsti til 17,7 millioner kroner

Første spadestik blev taget i Skamby torsdag. Foto: Dorthe Wolff
Ny cykelsti mellem Skamby og Søndersø har været længe ventet. Torsdag blev første spadestik taget til strækningen, som alene koster 17,7 millioner kroner.
Annonce

Skamby: Den har været længe ventet, cykelstien mellem Skamby og Søndersø. En cykelsti til 17,7 millioner kroner, som torsdag blev taget hul på, da Anders Thingholm (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Nordfyns Kommune, tog første spadestik på Ullerupvej i Skamby. En af dem, der har ventet længe på en cykelsti, er Robin Birch fra Skamby.

- Da vi selv havde skolebørn for femten år siden, anmeldte vi til politiet, at skolevejen var farlig for cyklister at køre på. Derfor synes jeg, at det er fantastisk, at man endelig etablerer en cykelsti. Jeg kører selv på vejen hver dag, og jeg ser masser af børn, der bakser ud af den vej, og det er livsfarligt. Især når der kommer en lastbil, eller to biler, der skal krydse mod hinanden. Så bliver det rigtig, rigtig farligt.

Robin Birch er formand for Skamby Boldklub, og derigennem kender han rigtig mange, der får glæde af cykelstien.

- Det bliver nemmere for børn at komme til skole og så komme tilbage for at spille fodbold i den by, hvor de bor i. Især blandt U12-drengene, som skal til at skifte skole næste år, er der mange, der skal køres i skole, hvis ikke de kan køre på en cykelsti.

Jeg kører selv på vejen hver dag, og jeg ser masser af børn, der bakser ud af den vej, og det er livsfarligt. Især når der kommer en lastbil, eller to biler, der skal krydse mod hinanden.

Robin Birch, Skamby.

Annonce

Skoleveje over turisme

I den samlede stiplan frem til 2022 er der fem cykelstier, hvoraf nogle er såkaldte pendlerstier og andre rekreative stier. Og her er det pendlerstierne, der skal prioriteres først, lyder det fra Anja Lund (V), formand for Børne- og Ungeudvalget.

- Rent politisk vil vi gerne sikre gode stier til skolerne. For mange år tilbage lukkede man jo Skamby Skole, og nu går børnene på skole i Søndersø. Og så vil vi jo gerne være en sund kommune, og der er det her et vigtigt skridt i den retning. I Børne- og Ungeudvalget har vi også meget fokus på trivsel og sundhed, og muligheden for at cykle i skole gør, at eleverne bliver sundere generelt og får en god start på dagen. Fra Bogense har vi jo også cykelstien til Kongslundskolen, så vi er ved at være sådan rimeligt med hele vejen rundt.

Anja Lund tilføjer, at næste projekt i stiplanen er en cykelsti fra Bredbjerg til Havrehedskolen i Morud, som også er en meget trafikeret vej med mange skolebørn. Og det er netop skolevejene, der skal prioriteres højest, mener hun.

- En af formålene med stiplanen er også at binde kommunen sammen. For vi vil jo gerne turisterne, og vi vil gerne være en naturkommune, hvilket kræver, at vi anlægger cykelstier, så man kan komme ud i naturen. Men der har vi så, med de midler vi har, prioriteret at sikre skolevejene først. Og så kan vi så derfra se på cykelstier i forhold til turisme. Simpelthen at binde kysterne sammen, så man kan cykle hele vejen rundt langs kysten. Så det skal der også arbejdes på, men for mig at se, er det vigtigste, at vi sikrer skolevejene. Det betyder rigtig meget for mig som formand for Børn- og Ungeudvalget, også fordi jeg mener, at børn skal cykle noget mere.

Den nye cykelsti fra Skamby til Søndersø kommer til at løbe langs Ullerupvej. Foto: Nordfyns Kommune/Google Maps
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce