Annonce
Erhverv

Flere vil være med: Kendte fynboer satser 80 millioner kroner på robotter

Steen Haustrup, der blandt andet ejer Odense-virksomheden Plus Pack, er en af de nye investorer i robotvirksomheden. Arkivfoto: Jesper Beenfeldt Nielsen
Blue Ocean Robotics i Odense har nu en værdi på 800 millioner kroner, efter at en ny række investorer har sat penge i virksomheden.

Odense: En række nye investorer har skudt et kæmpebeløb ind i Odense-virksomheden Blue Ocean Robotics, der laver forskellige typer robotter - blandt andet servicerobotter.

Med den nye kapitaltilførsel har virksomheden nu en værdi på 800 millioner kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra virksomheden, der skriver, at investorerne har "betroet Blue Ocean Robotics en ny stor portion vækstkapital på 80 millioner risikovillige kroner."

Bo Stærmose, der har opbygget Juliana Drivhuse i Odense, har sat nogle af sine penge i Odenses nye roboteventyr. Arkivfoto: Yilmaz Polat

En række kendte navne fra fynsk erhvervsliv står bag noget af den nye kapital. Familien efter afdøde C.C. Nielsen, der også ejer halvdelen af Micro Matic, er en af investorerne. I kredsen af nye investorer er også Steen Haustrup, der sammen med familien ejer emballagevirksomheden Plus Pack.

Det samme er Bo Stærmose, der sammen med sin familie ejer Juliana Drivhuse, og som tidligere var bestyrelsesformand i Fionia Bank.

- Servicerobotter er for alvor ved at blive en helt naturlig og integreret del i vores hverdag, og her i Danmark er vi blandt frontløbere, både hvad angår udvikling og anvendelse. Den udvikling vil jeg som investor gerne bakke op om, siger Bo Stærmose, der er formand for Juliana Drivhuse og ny investor i Blue Ocean Robotics ifølge pressemeddelelsen.

Den tidligere fynbo, Lars Terney, har også været med til at skyde penge ind i denne omgang. Han er en erfaren investor og partner i kapitalfonden Nordic Capital.

- Som gammel fynbo har jeg fulgt roboteventyret i Odense med spænding igennem nogen tid, og jeg ser Blue Ocean Robotics som en interessant investeringsmulighed, givet deres velanskrevne kompetencer og historiske track record, siger han ifølge meddelelsen.

Stifterne af Blue Ocean Robotics sidder fortsat samlet på den største aktiepost i selskabet.

- I bestyrelsen er vi glade for, at vi i denne runde har kunnet tiltrække kapital fra så bred en investorskare, der dermed bidrager til at styrke kommercialiseringen af vores robotter. Netop servicerobotter repræsenterer et særdeles stærkt ekspansionspotentiale internationalt, som gør vores selskab attraktivt for investorer, konstaterer Jørn Tolstrup Rohde, Odense, bestyrelsesformand i Blue Ocean Robotics.

Han har sammen med sin kompagnon, Niels Thorborg, tidligere skudt penge ind i virksomheden. Nu har de to sammen med andre eksisterende aktionærer benyttet lejligheden til at forøge deres investering.

Før kapitaltilførslen var de største aktionærer i Blue Ocean Robotics: Stifterne Claus Risager, Rune Larsen og Erland Østergaard, det meget omtalte investeringsselskab Nordic Eye, København, Niels Thorborg, Odense, samt Lindegaarden Holding, Odense.

Annonce
Annonce

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Kerteminde For abonnenter

Colin var tvunget til at lukke sit firma: Så kom en omstridt erhvervsmand på banen - Nu risikerer Colin karantæne efter konkurs

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Regeringen vil gøre havnen i Esbjerg til militært knudepunkt for USA

Fyn

Paradise Hotel-vinder i retten: Nu skal det afgøres, om han voldtog kvinde i Odense

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Stor passion bliver til virkelighed: Nu åbner brænderi med økologisk brændevin i gammel landevejskro

Podcast

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Sport

Rabbits-træner trods finale-nederlag: - Det er en historisk sæson

Annonce