Annonce
Erhverv

Flere vil være med: Kendte fynboer satser 80 millioner kroner på robotter

Steen Haustrup, der blandt andet ejer Odense-virksomheden Plus Pack, er en af de nye investorer i robotvirksomheden. Arkivfoto: Jesper Beenfeldt Nielsen
Blue Ocean Robotics i Odense har nu en værdi på 800 millioner kroner, efter at en ny række investorer har sat penge i virksomheden.

Odense: En række nye investorer har skudt et kæmpebeløb ind i Odense-virksomheden Blue Ocean Robotics, der laver forskellige typer robotter - blandt andet servicerobotter.

Med den nye kapitaltilførsel har virksomheden nu en værdi på 800 millioner kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra virksomheden, der skriver, at investorerne har "betroet Blue Ocean Robotics en ny stor portion vækstkapital på 80 millioner risikovillige kroner."

Annonce
Bo Stærmose, der har opbygget Juliana Drivhuse i Odense, har sat nogle af sine penge i Odenses nye roboteventyr. Arkivfoto: Yilmaz Polat

En række kendte navne fra fynsk erhvervsliv står bag noget af den nye kapital. Familien efter afdøde C.C. Nielsen, der også ejer halvdelen af Micro Matic, er en af investorerne. I kredsen af nye investorer er også Steen Haustrup, der sammen med familien ejer emballagevirksomheden Plus Pack.

Det samme er Bo Stærmose, der sammen med sin familie ejer Juliana Drivhuse, og som tidligere var bestyrelsesformand i Fionia Bank.

- Servicerobotter er for alvor ved at blive en helt naturlig og integreret del i vores hverdag, og her i Danmark er vi blandt frontløbere, både hvad angår udvikling og anvendelse. Den udvikling vil jeg som investor gerne bakke op om, siger Bo Stærmose, der er formand for Juliana Drivhuse og ny investor i Blue Ocean Robotics ifølge pressemeddelelsen.

Den tidligere fynbo, Lars Terney, har også været med til at skyde penge ind i denne omgang. Han er en erfaren investor og partner i kapitalfonden Nordic Capital.

- Som gammel fynbo har jeg fulgt roboteventyret i Odense med spænding igennem nogen tid, og jeg ser Blue Ocean Robotics som en interessant investeringsmulighed, givet deres velanskrevne kompetencer og historiske track record, siger han ifølge meddelelsen.

Stifterne af Blue Ocean Robotics sidder fortsat samlet på den største aktiepost i selskabet.

- I bestyrelsen er vi glade for, at vi i denne runde har kunnet tiltrække kapital fra så bred en investorskare, der dermed bidrager til at styrke kommercialiseringen af vores robotter. Netop servicerobotter repræsenterer et særdeles stærkt ekspansionspotentiale internationalt, som gør vores selskab attraktivt for investorer, konstaterer Jørn Tolstrup Rohde, Odense, bestyrelsesformand i Blue Ocean Robotics.

Han har sammen med sin kompagnon, Niels Thorborg, tidligere skudt penge ind i virksomheden. Nu har de to sammen med andre eksisterende aktionærer benyttet lejligheden til at forøge deres investering.

Før kapitaltilførslen var de største aktionærer i Blue Ocean Robotics: Stifterne Claus Risager, Rune Larsen og Erland Østergaard, det meget omtalte investeringsselskab Nordic Eye, København, Niels Thorborg, Odense, samt Lindegaarden Holding, Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Annonce