Annonce
Nyborg

Mere liv i Mellemgade

Der skal skabes mere byliv i Mellemgade. Byrådet håber, 2,3 millioner kroner vil hjælpe på det. Foto: Michael Bager
Budgetforlig sætter 20 millioner kroner af til forskønnelse af Nyborgs bykerne. Blandt projekterne er en opgradering ad gader, der i dag er lidt "grå".

Nyborg: Når nyborgenserne går i byen, er det sjældent, de går ad Mellemgade.

Gaden, der har de livlige Kongegade og Nørregade på hver sin side, er præget af en jævn strøm af træls biltrafik og et byrum, der er lidt "gråt".

Og det skal der nu laves om på.

Partierne i Nyborgs byråd har i samlet flok sat 20 millioner kroner over de næste to år af til forskønnelse og opgradering af bymidten.

Og "Mere liv i Mellemgade" er et af fem projekter, der skal tages fat på allerede til næste år.

Her skal 2,3 millioner kroner skabe liv i gaden i form af udeservering, udstilling af varer og rekreative ophold.

Der skal samtidig ny belægning på gaden.

Og trafikken skal dæmpes, så bilerne må nøjes med at "sive" gennem Mellemgade.

Annonce

Fem projekter

Partierne i Nyborgs byråd er enige om at sætte 20 millioner kroner af til forskønnelse af bymidten de næste to år:

  • 13 millioner kroner til sanering og en ny passage mellem Kongegade og Mellemgade.
  • 2,3 millioner kroner til en omlægning, der skal skabe mere liv i Mellemgade.
  • 1,6 millioner kroner til en omlægning af "Hundeklemmen" - den nordøstlige del af Nørregade.
  • 1,0 million kroner til træer og beplantning i bymidten.
  • 0,9 million kroner til et "velkommen til byen"-projekt ved Nørretorv.
  • 1,2 millioner kroner til andre projekter.

Store ambitioner

Resten af de 20 millioner kroner, der de næste to år er sat af til forskønnelse af Nyborgs bymidte, går til projekter i karréen mellem Kongegade og Mellemgade, gadeomlægning i "Hundeklemmen", en omlægning af området ved Nørretorv og træer og anden beplantning rundt omkring i bymiljøet.

- Vores ambitioner er store, som Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) sagde, da Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF præsenterede budgetforligets planer for bymidten.

Og som han tilføjede:

- Vi vil noget med vores planer. Ja, som vi lidt frimodigt har sagt, så er vi i gang med den største byomdannelse siden kong Christian den tredjes tid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce