Annonce
Odense

Mere liv i havnen: Snart kan du sejle rundt i Odense Havn uden sejlerbevis

Fra adressen Tysklandkaj 3 kan odenseanere og turister fra fredag stævne ud i miljøvenlige eldrevne både. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Fredag 23. april åbner bådudlejningsfirmaet GoBoat en afdeling i Odense. Otte både med plads til otte personer hver giver mulighed for at sejle rundt i Odense Havn på egen hånd.

Odense: Anders Mørcks rødblonde lokker er ikke mange centimeter fra at kilde undersiden af broen ud til Byens Ø.

- Måske det lige skal genovervejes, om man må sejle den vej, når det er højvande, siger han.

Bådudlejningsfirmaet GoBoat har siden 2014 sørget for at københavnere og senere aalborgensere har kunnet se deres egen by fra vandet som kaptajn på egen båd. Nu er turen kommet til Odense, der fra på fredag lægger kaj til otte sol-, vind- og vandkraftsdrevne både, som bliver næste skridt i kommunens ambition om at gøre havnen mere rekreativ.

Annonce

- Odense har en fantastisk havn og nogle fede omgivelser. Den er ved at bevæge sig fra en industriel til en rekreativ havn. Den proces vil vi gerne være med til. Og så vil vi gerne skabe liv i havnen først og fremmest, siger CEO i GoBoat, Anders Ekelund Mørck.

- Vi vil gerne gøre det at sejle til en oplevelse for alle. I stedet for kun at kigge på vandet, kan man nu komme ud på vandet, så det bliver ligesom for alle og ikke kun dem, der har en båd.

Bådene kan sejle cirka tre knob, hvilket svarer til lige godt seks kilometer i timen.

- Pointen er ikke, at det skal gå hurtigt. Pointen er, at man skal have tid til at nyde omgivelserne og være sammen med folk, man holder af, siger han og kigger på de gråblå både, der er udstyret med et bord i midten, fremstillet af FSC-certificeret træ.

- Bæredygtighed er vigtig for os, og noget vores firma er født med.

Uden støj fra elmotoren navigerer Anders Mørck båden fri af de blå reb til en lille prøvetur en uge før åbningen. På bordet foran os ligger to fiskenet, som man kan bruge til at samle skrald op af vandet med.

Anders Ekelund Mørck og resten af holdet bag GoBoat har ambitioner om at lægge til i endnu flere byer i Danmark og internationalt. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Hurtigt fra land

Åbningen af den odenseanske afdeling har ikke været uden høj søgang for det danske bådudlejningsfirma. Corona-epidemien har besværliggjort processen og først i denne måned faldt de sidste detaljer på plads med kommunen.

- Vi vil gerne have åbnet allerede sidste år. Men processen er egentlig gået relativt hurtigt siden december. Vi har fra start af følt os meget velkomne, og det har været en del nemmere at starte op her end i de andre byer, siger Anders Mørck.


Vi vil gerne gøre det at sejle til en oplevelse for alle. I stedet for kun at kigge på vandet, kan man nu komme ud på vandet, så det bliver ligesom for alle og ikke kun dem, der har en båd.

Anders Ekelund Mørck, CEO i GoBoat


Det bliver muligt at leje en båd i enten en, to eller tre timer ad gangen til en pris på henholdsvis 499, 849 eller 1099 kroner. Anders Mørck fortæller, at sejlads til Odins Bro er den maksimale afstand, der kan tilbagelægge. Men ellers er hele havneområdet frit tilgængeligt for de eldrevne både.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce