Annonce
Odense

Mere kunstgræs i Odense: Politisk opbakning til S-forslag

Der er allerede kunstgræsbaner 13 steder i Odense. Tre er kommunalt ejede, de øvrigt ejet af klubberne. Her bliver der spillet på Marienlysts kunstgræs i 2017. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen
Et socialdemokratisk forslag om at anlægge fem nye kunstgræsbaner i byen og sætte kommunale kroner af til vedligehold af de eksisterende bliver bakket op af de øvrige politiske partier i By- og Kulturudvalget. Men ikke helt uden forbehold fra V og K.

Både Venstre, Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten er positive overfor Socialdemokratiets forslag om at støtte mindre klubbers muligheder for at træne om vinteren ved anlægge nye kunstgræsbaner. Det blev fremført af udvalgsmedlemmerne Maria Brumvig og Anders W. Berthelsen forleden, og vil blive taget med ved efterårets budgtforhandlinger.

Forslaget går ud på at anlægge fem nye kunstgræsbaner forskellige steder i Odense og desuden sætte penge af til vedligehold eller udskiftning af eksisterende baner. Dem er der i alt 13 af på nuværende tidspunkt - tre er kommunalt ejede, ti er ejet af klubberne. Pris: 26 millioner kroner over fire år.

De to socialdemokratiske udvalgsmedlemmer argumenterer for, at nye kunstgræsbaner vil løfte lokalområderne, aflaste hallerne, som fodboldklubberne lejer sig ind i i vinterhalvåret, og styrke fællesskaberne i de klubber, hvor den udendørs træning kan fortsætte året rundt.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) støtter forslaget, som hun ser frem til bliver en del af et kommende budgetforslag:

- Det glæder mig meget, og det er kun positivt, at Socialdemokratiet vil være med til at prioritere fritidsområdet i byen. Vi ved jo, at der er et pres på banerne og hallerne, og at vi fortsat har fodboldklubber, hvor børn og unge står på ventelister for at være med. Jo flere idrætsfaciliteter vi kan have i byen, jo bedre, siger rådmanden.

Hun vil dog ikke - som Socialdemokratiet - lægge sig fast på, hvor eventuelle nye kunstgræsbaner skal placeres i byen.

- Det, at lægge sig fast på hvilket antal og hvor eventuelle kunstgræsbaner skal ligge, er ikke en ordentlig proces. Så sent som i sidste uge havde jeg et møde med Dalum IF, som også har et meget stort ønske om at få kunstgræs, så jeg synes, vi skal se bredt på det og have en faglig vurdering, inden vi lover noget, bemærker Jane Jegind.

Sagen Kort

Socialdemokraterne ønsker at afsatte 26 millioner kroner over de næste fire år til etableringen af fem kunstgræsbaner og vedligehold og eventuel udskiftning af de mest nedslidte eksisterende baner.

Banerne skal bygges i områder af Odense, hvor fodboldspillerne mangler baner.

Socialdemokratiet har bedt forvaltningen undersøge, hvor behovet er størst, og hvor flest vil få glæde af de nye baner.

På den baggrund foreslår Socialdemokratiet, at der kommer nye baner på disse fem nye steder:

Odense KFUM, Østre Boldklub, B67 (ved Korsløkkeparken), Chang (Kochsgade) og Camp U i Vollsmose.

En streg i sandet

Også hos det Konservative Folkeparti er der støtte til forslaget om anlæggelsen af nye kunstgræsbaner, men det kræver en politisk garanti fra Socialdemokratiet, siger Kristian Guldfeldt (K).

Han minder om, at klubberne i sin tid blev bedt om selv at spare op til drift, vedligehold og eventuelle nyanskaffelse, da man fik tilskud til kunstgræsbanerne. Den aftale underløber man med det nuværende forslag, vurderer han.

- Det er ikke helt fair, for med forslaget kommer vi formentlig til at belønne de klubber, der har været dårligst til at håndtere økonomien omkring kunstgræsbanerne. Jeg kan godt være lidt bekymret for at sende et signal om, at man nu de facto støtter de klubber, der ikke har overholdt aftalerne med kommunen og sparet op. Vi er sådan set åbne for, at man slår en streg i sandet og lader kommunen løfte opgaven fremover, men hvis vi skal være med på socialdemokraternes ide, så kræver vi en politisk garanti for, at det her rækker længere end budgettet over fire år, siger Kristian Guldfeld.

Hos Enhedslisten er Søren Freiesleben positiv overfor forslaget om nye kunstgræsbaner.

- Som udgangspunkt synes vi, at det er en god ide at give breddeidrætten et løft. Det bliver ikke på grund af dette forslag, at vi stemmer imod budgettet, siger han.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Assens For abonnenter

Personalemangel i ældreplejen bekymrer fagforbund: - Lige nu kører de på adrenalin, men sådan kan det ikke fortsætte

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Kultur

Døren til Rosenfestivalen åbnet med "Det perfekte match"

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Sport

Fyns Politi klar til OB-FCK: Første kamp med udeholdets fans og masser af fodboldfans i byen i 17 måneder

Middelfart For abonnenter

Johnny Ancher har fået sine underskrifter og lægger an til valgkamp: - Jeg skal ikke op og hænge i en lygtepæl

Odense

7000 studerende starter i Odense: Boligjagten er sat ind, men studerende konkurrerer med singler om de små lejligheder

Annonce