Annonce
Indland

Mere kontrol med fødevarer

Restauratør ser frem til et langt bedre samarbejde med fødevarekontrollen.

Annonce

Det skal være slut med fordærvet kød, beskidte køkkener og syge restaurantgæster.

I går besluttede et enigt Folketing at give Fødevarestyrelsens fødevarekontrol en saltvandsindsprøjtning af de helt store.

Det var derfor en tilfreds familie- og forbrugerminister, der præsenterede aftalen, der giver fødevarekontrollen en pose penge svarende til 70 ekstra ansatte og 20.000 flere kontrolbesøg næste år.

- I fremtiden skal kræfterne lægges der, hvor der er behov for det samtidig med, at hele området også får et ressource- og kvalitetsmæssigt løft. Vi vil jo det samme: Vi vil have sikre fødevarer, færre danskere skal blive syge af den mad, de spiser, og virksomhederne skal overholde reglerne, understreger Carina Christensen (K).

Annonce

Begejstret

Restauratør Carsten Wolff fra Tobaksgården i Assens er begejstret for resultatet.

- Jeg synes, det lyder helt fantastisk, konstaterer han.

- Det er lige netop det, vi har efterspurgt i mange år. Det betyder forhåbentligt, at fødevarekontrollen i fremtiden optræder mere som konsulenter, man kan spørge til råds, end som den politienhed de er i dag. Så jeg ser frem til et langt bedre samarbejde, siger han.

Carsten Wolff håber også, at den skærpede fødevarekontrol kan være med til at luge lidt ud i branchen, men han indrømmer, at de værste snydere ikke nødvendigvis vil bukke under for den øgede kontrol.

- Der er nogen, der bryder reglerne helt bevisdt, og jeg tror, det er svært at få fat i dem. Men jeg håber, at en hyppigere kontrol kommer nogle af snyderne i forkøbet, så de ikke ødelægger branchens ry, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Der var ratslør hos HC Odense

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce