Annonce
Sport

Mere godt beachvolley-nyt

Succes for Odense Beachvolley Klub i både Kroatien og Aarhus.

Beachvolleyball: Forleden var der succes til Odense Beachvolley Klub, da hold fra klubben blev nummer et, to og tre ved Grand Slam-stævnet på Nyhavn i København.

Og den fynske succes fortsætter. I den forgangne weekend var Kristoffer Abell/Martin Trans Hansen og Mads Rosager/Jacob Brinck i Umag, Kroatien, for at spille første runde af Continental Cup. Cuppen spilles i hele verden efter et system, hvor for eksempel Danmark 1 møder Kroatien 2, og hvor det derefter er Kroatien 1 mod Danmark 2. Står der 1-1 i kampe spilles en tredje og afgørende Golden Match-kamp

I første runde vandt Mads Rosager/Jacob Brinck forholdsvis let over Kroatien 1, og efterfølgende vandt Kristoffer Abell/Martin Trans Hansen sikkert over Kroatien 2. Estland havde samtidigt vundet over Albanien, så fynboerne skulle møde de stærke estere i finalen.

Det blev et drama, hvor først Kristoffer Abell/Martin Trans Hansen vandt over Estlands andethold, mens Mads Rosager/Jacob Brinck tabte til Estlands meget stærke førstehold, som ligger i top-30 i verden. Kampen skulle således ud i Golden Match da stillingen var 1-1. Fynboerne havde valgt Kristoffer Abell/Martin Trans Hansen til denne kamp, og de spillede nok en af deres bedste kampe nogensinde og vandt 2-1. Odense Beachvolley Klub er dermed videre til anden runde af Continental Cup som spilles i 2020.

Da man kun stiller med to hold ved Continental Cup var Daniel Thomsen/Morten Overgård taget til Grand Slam-stævnet i Aarhus for at forsvare Odenses farver. De vandt stævnet foran Daniel Jonnassen/Mikkel Hoff og Jes Fald/Jørgen Wissing, som i øvrigt også er Odense-hold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce