Annonce
Odense

Mere end en million lys og glødende pærer: Canadisk julefestival kommer til Odense

Der er lagt op til familiehygge, når Glow Odense til november åbner dørene op for en lysende julefestival. Billedet her er fra den canadiske by Edmonton. Pr-foto
Den kommende jul kan man opleve julefestival på nordamerikanske manér i Odense, når Glow Gardens åbner dørene for deres første event i Europa, hvor 6.000 kvadratmeter i en gammel fabrikshal omdannes til et stort og funklende julemarked med mere end en million lys og glødende pærer.

Hvis du har set, hvordan der bliver pyntet til jul i amerikanske julefilm, så har du en idé om, hvad du kan opleve i Odense i den kommende julesæson.

Julefestivalen Glow kommer til byen denne vinter. 6.000 kvadratmeter i en gammel fabrikshal i Dyrup pyntes op med mere end en million lys og glødende pærer. Lokale kunstnere spæder til julehyggen med levende musik, mens man sammen med familien kan opleve festivalen, der tager udgangspunkt i kendte eventyr.

Konceptet kommer fra Canada, hvor en familievirksomhed startede Glow Gardens i 2017. Siden da har festivalen bredt sig til flere canadiske og amerikanske byer - og nu også Odense, der bliver den første Glow-festival uden for Nordamerika. Med tiden håber Glow Gardens at Odense kan blive hjemstedet for deres europæiske hovedkontor.

- Odense er en by fyldt med kulturel mangfoldighed og masser af eventyr, der passer godt ind i Glow Gardens’ vision om at skabe magi, nærvær og eventyrlige oplevelser for gæsterne. Derfor har det været attraktivt for Glow Gardens i Canada at placere deres første europæiske event netop her, forklarer Sanne Brigsted, event manager for Glow Odense.

Annonce

Glow Gardens

Entrepriserne bliver 149 kroner for voksne og 119 kroner for børn (3-12 år). Børn under 3 år er gratis. Der er også mulighed for at købe et sæsonkort, der giver adgang i hele perioden.

Glow Gardens er verdens største indendørs julefestival, der har oprindelse i USA og Canada. Glow Gardens er stiftet af familien Jansen i Canada, som har bygget et globalt eventkoncept, der er stærkt forankret i lokalsamfundene. Det første Glow-event blev lanceret i 2017 i nærheden af Vancouver, Canada, og siden har mere end 500.000 gæster besøgt de i alt fem Glow-events i Canada. I 2019 forventes mere end 1 million mennesker at besøge Glow på en af deres ni lokationer i USA, Canada og nu også Danmark.

Overdådigt lyseventyr

Glow kommer til at adskille sig fra andre julemarkeder i Danmark ved at bygge på den nordamerikanske, ekstravagante tilgang til julen, hvor der gives fuld gas på store lysopsætninger.

Som gæst hos Glow Odense bliver man ført igennem et overdådigt lyseventyr fyldt med oplyste træer, fortryllende sne, kæmpestore lysende gaver, glitrende og gigantiske slikkepinde, stjerneskud og et eventyrslot med tusindvis af glødende pærer.

- Glow er magi, nærvær og eventyrlige vinteroplevelser for hele familien. Her kan børnene lege, sanse og opleve, mens de voksne går på opdagelse i vores traditionelle julemarked med blandt andet food trucks, brugskunst og fynske lækkerier. I den mørke vintertid giver vi bogstaveligt talt gæsterne masser af lys og glæde og opfordrer dem til at bruge tid sammen med dem, de elsker, fortæller Sanne Brigsted.

Hos den fynske turismeklynge Destination Fyn tager man imod det canadiske koncept med åbne arme.

- Vi er glade for at byde en ny spændende partner indenfor i folden. Glow Odense har helt sikkert et potentiale for tiltrækning af turister på skæve tidspunkter i vintersæsonen og er blandt andet i kraft af sine åbningstider et stærkt supplement til klyngen. Det understøtter den fynske strategi om at være et attraktivt turistmål 365 dage om året, at eventen har valgt at starte sit europæiske eventyr netop her, siger Rasmus Hessum Hansen, chef for Destination Fyn.

Julefestivalen finder sted på Faaborgvej 248 B. Dørene åbner 21. november og lukker igen 4. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce