Annonce
Odense

Mere end 60.000 gæster: Disney-udstilling sætter rekord på Brandts

Mange fik en bid af Disney med hjem fra Brandts. Udstillingen trak flere gæster en enkelt udstilling hidtil har gjort.Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen.

Flere end 60.000 mennesker har besøgt museet siden udstillingen med det amerikanske brand åbnede i efteråret.

Det hjalp på publikumsinteressen, at Brandts satte Disney på plakaten med udstillingen "Disney - Kunsten at fortælle", som har kunnet ses fra 29. september 2016 og indtil for en uge siden.

Billeder af elskede figurer som Mickey Mouse, Frost og Kong Milas fik publikum til at strømme til, så der blev sat rekord med mere end 20 procent flere gæster end i samme periode sidste år. I alt besøgte 60.080 gæster Brandts, og ifølge Brandts pr- og marketingsansvarlige, Tine Jørgensen, er det rekord til en satsningsudstilling på Brandts.

Tallene er ikke renset for hvilke udstillinger, gæsterne har besøgt, da museet ikke opgør på udstillinger. Til gengæld viser skolerne en utvetydig interesse: 4.300 elever har deltaget i undervisningsforløb i forbindelse med Disney-udstillingen, og det er næsten dobbelt så mange som sidste år, lyder det fra Tine Jørgensen.

- Vi har været fuldt booket op, så vi har udviklet ekstra forløb af kun en times varighed for at kunne tilgodese den store interesse, siger hun.

Leder af Disneys afdeling for kunstudstillinger og konservation på Disney-koncernen hjemme i Hollywood, Kristen McCormick, tager nu værkerne med til Spanien. Her udstilles de forskellige steder i det kommende år.Arkivfoto: Lasse Hansen.

Videre til Spanien

Leder af Disneys afdeling for kunstudstillinger og konservation på Disney-koncernen hjemme i Hollywood, Kristen McCormick, var med til at sætte udstillingen op i efteråret, og nu er hun tilbage for at pakke de sidste værker ned. Tirsdag går turen til Spanien, hvor udstillingen skal rejse rundt det næste år.

- Også Disney har været tilfreds med den kreative og legende måde, vi har foldet historien bag værkerne ud på i udstillingen i Odense, siger Tine Jørgensen.

At mange har et forhold til Disney kunne ses af hvem, som var interesserede i udstillingen - blandt andet den populære og netop afgåede amerikanske ambassadør Rufus Gifford (t.h.) , der her ses sammen med direktør Mads Damsbo. Foto: Brandts.
Et rødt lækkert æble i Brandts turban. Sådan kan Disney-udstillingen beskrives for Brandts, selv om det viste sig knapt så spiseligt for Snehvide på den originale tegning, der netop har været vist på museet. Foto: Disney.
Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Fyns Politi med opråb efter ny videovold: - Tal med jeres børn om deling af voldsvideoer

Sport For abonnenter

Cykling Odense står klar med nye talenter: De er i spil til næste kuld af landsholds baneryttere

Assens

Odensevej spærret i flere timer endnu: Voldsom brand i stråtækt hus

Sport

Inter: Eriksen har det godt og er i god form

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Podcast

Lyt: "Den sure far" som ledelsesstil forsvinder - Derfor er Hyballa i problemer

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

47-årig fængslet for storstilet narkohandel i Odense

Odense For abonnenter

Advarer mod parkeringsfælde: - Umuligt at vide, at man ikke må holde der

Sport

Forventning blev til skuffelse hos Cykling Odense: Italien snuppede OL-guldmedaljen for næsen af danskerne

Annonce