Annonce
Sydfyn

Mercedes i flammer: Mulig påsat brand

Politiet mistænker, at en brand i en Mercedes personbil kort efter midnat natten til søndag kan være påsat. Arkivfoto: Michael Bager
Politiet efterlyser vidner til det, man efterforsker som en mulig påsat brand af personbil midt i Svendborgs centrum.

En brand i en Mercedes personbil midt i Svendborgs centrum natten til pinsedag virker så mistænkelig, at den nu efterforskes som en mulig påsat brand.

Det fortæller vagtchef Kenneth Taanquist til fyens.dk.

Branden opstod kort efter midnat, mens den holdt parkeret på Ramsherred. Det skete på bilens bagsæde, men ilden blev hurtigt slukket, så den ikke udbrændte.

- Det ser ud til, at nogen kan have hjulpet lidt til med branden, siger vagtchefen.

Eftersom den ikke er udbrændt har politiet allerede sikret forskellige beviser og spor til den videre efterforskning.

Ramsherred er også om natten typisk et sted, hvor mange mennesker færdes, og derfor efterlyser Fyns Politi vidner, som kan have set mistænkelig adfærd før eller efter branden.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 1-1-4.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Annonce