Annonce
Erhverv

Mentorer arbejder frivilligt: De unge skal ikke lave de samme fejl

Mentor Task Force blev etableret i 2015 og tæller i dag 20 medlemmer, som frivilligt deler ud af deres erfaringer til nye iværksættere og virksomheder. Foto: Jakob Haugaard Christiansen
20 erhvervsfolk med grå stænk og mange erfaringer arbejder frivilligt som mentorer for at hjælpe nye firmaer og iværksættere.

20 erhvervsfolk med grå stænk og mange erfaringer arbejder frivilligt som mentorer for at hjælpe nye firmaer og iværksættere.

1 - Vi kan sætte struktur på firmaet

Niels Jørgen Clement har været mentor i Udvikling Fyn - i dag er han med som mentor i Mentor Task Force, hvor han også sidder i bestyrelsen. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Niels Jørgen Clement, 75 år, bestyrelsesmedlem i Mentor Task Force, driver en konsulentvirksomhed og er bl.a. censor på UCL. Har været selvstændig i 28 år og før det bl.a. logistikchef og direktør i en række virksomheder.

- Jeg vil gerne holde mig selv i gang og bruge de ressourcer, jeg har. Alle ejerledere og iværksættere elsker deres produkt, som er det det, de starter ud fra. De har ofte svært ved at få lagt planer og fastlægge en strategi. Det hele handler om teknikken og produktet og ikke så meget på det behov, som produktet skal opfylde. Hvem er kunden, og hvorfor skal han købe det? Vi skal hjælpe med at strukturere virksomheden og mange ved intet om bogholderi, markedsføring og strategi. Det kan vi også hjælpe dem med.

2 - Der er ikke den opgave, vi ikke har prøvet

Stig Jørstrøm var med, da Mentor Task Force blev etableret i 2015. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Stig Jørstrøm, 71 år, medstifter af Mentor Task Force i 2015. Bestyrelsesmedlem, uddannet elektriker, afdelingsleder og har i mange år drevet egen virksomhed.

- Vi ved, at der er mange derude, som kan have glæde af vores erfaringer. Der er ikke den opgave, vi 20 mentorer i netværket ikke enten kan løse eller belyse, når man tager os alle med. Vi har også begået mange fejl i vores karriere, så hvorfor skal de mange nye unge lave de samme fejl. Og så er det en kæmpe drivkraft at være sammen med den og se den energi, som de har. Det er noget af det, jeg selv får ud af det.

3 - Mange har hovedet under armen

Mikael Tipsmark under springboardet forleden. Han er ny formand for Mentor Task Force. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Mikael Tipsmark, formand for Mentor Task Force, mentor for bl.a. Henrik Bryld, men har desuden arbejdet mange andre virksomheder. Driver i dag egen virksomhed, hvor han arbejder med generationsskifte.

- Vi skal hjælpe fynske virksomheder og iværksættere med strategisk sparring og coaching for at blive stærkere. Der sker ofte det, at de er dygtige driftsmennesker, og de løber stærkt, men de mangler en retning og ved ikke, om de tjener penge nok. Det har jeg oplevet i mange år - de løber og ofte med hovedet under armen. En mentor kan stille de kritiske spørgsmål og hjælper dem til at løbe i den rigtige retning. Jeg har prøvet det mange gange før, og jeg ved, hvor det går galt for virksomhedsejere og iværksættere, så der kan jeg som mentor sætte ind.

Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sydlandsk stemning og mere udeservering skal puste nyt liv i Odenses søvnige torvedage

Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Odense

Strejke går ud over Odenses gamle: Kan ikke flytte i plejebolig eller få nødkald

Navne For abonnenter

Navnligt - i dag om filmfestival, iværksætteri og ofre for nazismen

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Folkemøde

Tirpitz-udflugt gav otte nye medlemmer

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Faaborg-Midtfyn

Nu kan du svede sammen med vildmarksdamerne: Det er som at gå ind i Moder Jords livmoder

Nyborg For abonnenter

Ordblindhed satte en stopper for Lottes drøm: Nu sørger hun for en strømlinet kirkegård

Debat

Plejehjemssommer: Den dag meldte tre vikarer sig syge

Annonce