Annonce
Erhverv

Mentorer arbejder frivilligt: De unge skal ikke lave de samme fejl

Mentor Task Force blev etableret i 2015 og tæller i dag 20 medlemmer, som frivilligt deler ud af deres erfaringer til nye iværksættere og virksomheder. Foto: Jakob Haugaard Christiansen
20 erhvervsfolk med grå stænk og mange erfaringer arbejder frivilligt som mentorer for at hjælpe nye firmaer og iværksættere.
Annonce

20 erhvervsfolk med grå stænk og mange erfaringer arbejder frivilligt som mentorer for at hjælpe nye firmaer og iværksættere.

1 - Vi kan sætte struktur på firmaet

Niels Jørgen Clement har været mentor i Udvikling Fyn - i dag er han med som mentor i Mentor Task Force, hvor han også sidder i bestyrelsen. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Niels Jørgen Clement, 75 år, bestyrelsesmedlem i Mentor Task Force, driver en konsulentvirksomhed og er bl.a. censor på UCL. Har været selvstændig i 28 år og før det bl.a. logistikchef og direktør i en række virksomheder.

- Jeg vil gerne holde mig selv i gang og bruge de ressourcer, jeg har. Alle ejerledere og iværksættere elsker deres produkt, som er det det, de starter ud fra. De har ofte svært ved at få lagt planer og fastlægge en strategi. Det hele handler om teknikken og produktet og ikke så meget på det behov, som produktet skal opfylde. Hvem er kunden, og hvorfor skal han købe det? Vi skal hjælpe med at strukturere virksomheden og mange ved intet om bogholderi, markedsføring og strategi. Det kan vi også hjælpe dem med.

2 - Der er ikke den opgave, vi ikke har prøvet

Stig Jørstrøm var med, da Mentor Task Force blev etableret i 2015. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Stig Jørstrøm, 71 år, medstifter af Mentor Task Force i 2015. Bestyrelsesmedlem, uddannet elektriker, afdelingsleder og har i mange år drevet egen virksomhed.

- Vi ved, at der er mange derude, som kan have glæde af vores erfaringer. Der er ikke den opgave, vi 20 mentorer i netværket ikke enten kan løse eller belyse, når man tager os alle med. Vi har også begået mange fejl i vores karriere, så hvorfor skal de mange nye unge lave de samme fejl. Og så er det en kæmpe drivkraft at være sammen med den og se den energi, som de har. Det er noget af det, jeg selv får ud af det.

3 - Mange har hovedet under armen

Mikael Tipsmark under springboardet forleden. Han er ny formand for Mentor Task Force. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Mikael Tipsmark, formand for Mentor Task Force, mentor for bl.a. Henrik Bryld, men har desuden arbejdet mange andre virksomheder. Driver i dag egen virksomhed, hvor han arbejder med generationsskifte.

- Vi skal hjælpe fynske virksomheder og iværksættere med strategisk sparring og coaching for at blive stærkere. Der sker ofte det, at de er dygtige driftsmennesker, og de løber stærkt, men de mangler en retning og ved ikke, om de tjener penge nok. Det har jeg oplevet i mange år - de løber og ofte med hovedet under armen. En mentor kan stille de kritiske spørgsmål og hjælper dem til at løbe i den rigtige retning. Jeg har prøvet det mange gange før, og jeg ved, hvor det går galt for virksomhedsejere og iværksættere, så der kan jeg som mentor sætte ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Fyn

Smitten i Odense tager endnu et hop: Indlæggelsestallene på OUH er stadig stabile

Annonce