Annonce
Håndbold

Mental styrke: Gudme HK slår tilbage i storsejr

Cheftræner Klaus Virum Larsen og spillerne fra Gudme HK havde grund til kontant jubel, torsdag aften. Foto: Nils Svalebøg

HÅNDBOLD: I søndags var Gudme HK fra kvindernes 1. division helt væk i lokalopgøret hos DHG Odense og tabte med 10 mål.

Torsdag aften i Su'vi:t Arena tog cheftræner Klaus Virum Larsen og spillerne imidlertid mentalt stærkt skeen i den anden hånd og rundbarberede TMS Ringsted, der lå side om side med Gudme HK, med en sejr på hele ni mål - 31-22 efter føring 15-7 ved pausen.

Efter nederlaget hos DHG måtte Gudme HK skæve nedad i divisionen, men rækken er altså så tæt, at sydfynboerne med sejren pludselig kaster sig op på fjerdepladsen med 17 point. Og det er altså kun to point fra Sønderjyske på tredjepladsen og den første playoffplads til oprykning.

Sejren over TMS Ringsted betyder også, at Gudme HK overhaler DHG, der har 16 point på sjettepladsen. Der er intens kamp om at være den næstbedste klub på Fyn hos kvinderne efter Odense Håndbolds ligahold!

Der var tre storskytter hos Gudme HK på sejrs-torsdagen i det sydfynske - Laura Eggert scorede otte mål, mens det blev til syv og seks scoringer til henholdsvis Clara Skyum Thomsen og Cecilie Nordstrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce