Annonce
Odense

Mens udvalgte pædagogmedhjælpere uddanner sig, skal ledige gøres interesseret i at arbejde med børn

Mens 24 udvalgte pædagogmedhjælpere uddanner sig til pædagogiske assistenter skal ledige have muligheden for at komme i jobrotation for at prøve, hvordan det er at arbejde med børn. Arkviifoto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix
24 pædagogmedhjælpere over 25 år skal uddannes til pædagogiske assistenter på en voksenlærlinge-ordning. Det giver flere ledige mulighed for at prøve faget af.

Odense: 24 udvalgte pædagogmedhjælpere skal have muligheden for at uddanne sig til pædagogiske assistenter uden at komme i praktik. Og til at afløse dem skal ansættes et tilsvarende antal ledige i en såkaldt jobrotation, som kommer til at vare ni måneder.

Meningen er, at de ledige forhåbentlig bliver så interesseret i at arbejde med børn, at de fortsætter og bruger de gunstige muligheder for selv at uddanne sig til pædagogiske assistenter.

Omtrent sådan lyder rationalet bag en såkaldt initiativretssag fra Socialdemokratiet. Og tirsdag fik idéen grønt lys i de respektive politiske udvalg.


Det giver god mening at opkvalificere i forvejen fagligt dygtige medarbejdere og samtidig give ledige muligheden for at prøve faget af, så vi står bedre rustet til fremtiden.

Michael Eskamp Witek (S)


- Vi har fået idéen i samarbejde med Pædagogmedhjælpernes Fagforening, fortæller initiativtager til forslaget, Michael Eskamp Witek.

- Det giver god mening at opkvalificere i forvejen fagligt dygtige medarbejdere og samtidig give ledige muligheden for at prøve faget af,  så vi står bedre rustet til fremtiden, hvor der kommer mange flere børn og unge i kommunen.

Annonce

En del af eksisterende plan

Konkret skal pædagogmedhjælperne, der skal være over 25 år og have en vis portion anciennitet, uddanne sig på en voksenlærlingeordning, hvor man alene skal igennem hovedforløbene på skolen og ikke ud i praktik.

Og mens de uddanner sig for en gruppe ledige altså mulighed for at prøve faget af. Og er de rigtige betingelser opfyldt, får de måske også selv mulighed for at uddanne sig til pædagogisk assistent - og måske senere pædagog - via projektet ”fra ledig til velfærdsmedarbejder”.

Dette projekt udspringer af sidste års budget, hvor partierne bag aftalen satte 50 mio. kroner af til at opkvalificere ledige, som så garanteres et job bagefter.

De skal uddannes inden for børne- og ældreområdet, fordi der her kommer til at mangle over 1000 medarbejdere, når der over en årrække kommer flere børn og ældre.

Forventningerne til projektet er, at sker skal uddannes 165 ledige til pædagogiske assistenter, og for ikke at overbelaste systemerne blev det besluttet at gøre forslaget fra S til en del af indsatsen her.

Udover pædagogisk assistent og pædagog er det også muligt at uddanne sig via ordningen til sosu-hjælper, sosu-assistent og senere sygeplejerske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Kamerahold ville ikke hilse på OL-chefen fra Tommerup: Mere end et år senere gennemføres OL 'stensikkert'

Annonce