Annonce
Assens

Mens skolen er lukket ned efter smitteudbrud, så gik lærerne på gaden: - I dag skal vi banke på hos 11 smittede elever

Fredag gik en taskforce-gruppe bestående af de to folkeskolelærere, Marlene Nielsen (t.h) og Heidi Jensen (i midten) på gaden i Assens for at banke på hos nogle af de elever fra Peter Willemoesskolen, som er smittet med covid-19. Pædagogmedhjælper Busha Alawaja var med som tolk. Foto: Sandra Goldek
Fredag gik to lærere og en tolk fra Peter Willemoesskolen på gaden for at banke på hos de elever, der er blevet smittet med covid-19. Formålet var at informere og oplyse om, hvordan familierne skal forholde sig i situationen.

Assens: Rygsækkene er pakket og gjort klar med stakkevis af informationspapirer på forskellige sprog.

De tre kvinder Marlene Nielsen, Heidi Jensen og Busha Alawaja er ved at gøre sig klar til at begive sig ud i de solrige eftermiddagstimer på gaderne i Assens for at snakke med familierne til de elever på Peter Willemoesskolen, der de seneste dage er blevet smittet med coronavirus.

Marlene Nielsen og Heidi Jensen er folkeskolelærere i indskolingen, hvor flere af eleverne er blevet smittet. De to lærere kender eleverne godt, og de tror på, at de kan være med til at hjælpe eleverne og forældrene med at forstå situationen.

Annonce

- Der er så mange informationer, og for nogen kan det være svært at forstå, hvordan man egentlig skal forholde sig, når man er smittet, og hvad familien skal gøre, når de har et barn, der er smittet. Vi svarer på deres spørgsmål, og samtidig spørger vi dem også, om der er noget, de har brug for hjælp til, fortæller Marlene Nielsen.

Heidi Jensen supplerer:

- Ja, og børnene kender os. Så det er ikke nogle fremmede mennesker, der kommer og banker på døren, men nogen de kender og er trygge ved.

Besøger de smittede først

Busha Alawaja arbejder til dagligt på skolen som pædagogmedhjælper, men hun fungerer også som skolens tolk. Peter Willemoesskolen har en del to-sprogede elever, og sommetider kan der være brug for en oversætter.

- Det er vigtigt, at forældrene forstår, hvad vi siger, og jeg kan hjælpe med at oversætte til arabisk, siger Busha Alawaja.

Taskforce-gruppen har flyers og informationspapirer med, som er oversat til forskellige sprog. Foto: Sandra Goldek

Taskforce-teamet starter med at gå rundt til de elever og familier, som de ved, er smittede.

- I dag skal vi rundt og banke på hos 11 smittede elever, som er bosat forskellige steder i byen, siger Heidi Jensen og forsikrer om, at alle nødvendige værnemidler og forholdsregler tages i brug.


Der er så mange informationer, og for nogen kan det være svært at forstå, hvordan man egentlig skal forholde sig.

Marlene Nielsen, folkeskolelærer


Det er planen, at pædagoger fra børnehusene i Assens samt medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed ligeledes skal gå fra dør til dør i de berørte boligområder de kommende dage.

Annonce

Skolen hjælper til

Torsdag blev det meldt ud, at Peter Willemoesskolen i Assens blev lukket ned efter et smitteudbrud, hvor 16 elever er konstateret positive med covid-19. Men der er en grund til, at ikke alle lærere er hjemsendt. Det forklarer skoleleder Thomas Pedersen.

- Vi har haft nogle udbrud de seneste par uger, hvor vi har sendt elever og lærere hjem. De lærere, som blev sendt hjem i sidste uge, er nu testet negative og kan hjælpe med at gå fra dør til dør, siger skolelederen og uddyber;

- Der er flere grunde til, at vi synes, det er en god idé, at vi som skole er med til at informere og oplyse. Vi føler os forpligtet til at hjælpe, da en del af de smittede går på skolen, men vi synes også, at det er rigtig godt, at det er nogle kendte ansigter, der kommer og banker på hos eleverne og deres familier. Derudover er vi jo en del af Assens Kommune og skal selvfølgelig hjælpe til, hvor vi kan, siger skoleleder Thomas Pedersen.

Fredag havde Assens Kommune et incidenstal på 100,1 og 41 bekræftede smittede i løbet af de sidste syv dage. Sidste fredag lå incidenstallet i kommunen på 66.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce