Annonce
Fyn

Mens personalet tester borgerne for coronavirus, klarer robotterne rutinearbejdet

Software-robotter har også mange andre steder automatiseret dokumentationsprocessen. Det er f.eks. i de tusindvis af koloskopiundersøgelser, der udføres om året, hvor robotterne ved hver undersøgelse kan spare ca. 15 minutter. Arkivfoto. Foto: Michael Bager
På OUH har personalet i corona-teltene gennem et stykke tid fået hjælp fra software-robotten "Manatee", der står for registreringsarbejdet, hver gang en borger skal testes for corona. Det har frigjort flere hænder til at foretage tests, som der laves i tusindvis for øjeblikket.
Annonce

Fyn: Hver gang en borger skal testes for coronavirus, skal både borgeren og testen registreres i it-systemet. Den opgave får personalet på OUH hjælp med fra software-robotten "Manatee". Det betyder flere frie menneskehænder og mere tid til at foretage tests.

Når du skal podes for coronavirus i testteltene, skal du i dag blot scanne dit sygesikringsbevis eller oplyse dit CPR-nummer. Fra det kan robotten registrere patienten og lave et mærkat til testen, der kan scannes direkte ind i systemet. Robotten kan dertil holde styr på testen fra test-sted og til den testede har fået svar på prøven. Opgaver som personalet i testteltene tidligere stod for at løse manuelt.

Det er værdifuld tid at spare for personalet, fortæller Jens Højberg Wanscher, der er ledende overlæge på øre-, næse-, halsafdelingen på OUH.

- Hvis man normalt bruger et par minutter på tastaturet på gammeldags maner, så kan software-robotten gøre det på sekunder, siger han.

I Region Syddanmark bliver omkring 10.000 testet dagligt, og hvis man kun ser på de 4.200, der dagligt testes på OUH, så svarer den sparede tid til op mod 10 podningsklinikeres arbejdstid. Med den sparede tid er der mere tid til tests.

- Det, at vi bruger denne slags it-værktøjer, gør, at vi ret beset kan pode flere på den samme tid, siger han.

Annonce

Deler den gode idé

Software-robotten er udviklet på OUH og har været i gang i teltene lige siden påsken. Det betyder, at personalet har kunne bruge tiden på at foretage prøver og sikre hygiejneforholdene i stedet for det manuelle registreringsarbejde, fortæller Jens Højberg Wanscher.

Udover OUH er robotten sat i arbejde på Sygehus Lillebælt, og Jens Højberg Wanscher er meget åben over for at dele de gode løsninger med andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce