Annonce
Sydfyn

Mens Meny havde mus: Kundeboom hos købmanden i Gudme

I Min Købmand i Gudme oplevede man i den uge, hvor Meny i Hesselager havde lukket på grund af mus, et kundeboom og en omsætning, der var fordoblet. Butikken løb også tør for varer, fortæller købmanden Gudme Martin Pellegård. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Mens Meny i Hesselager har holdt lukket en uge i januar på grund af mus, har kunderne måtte søge andetsteds for at få deres varer. Og noget tyder på, at mange har søgt til Min Købmand i Gudme, som oplevede en fordobling i salget.

Gudme: - Vi var tørlagt onsdag, som var et døgn efter Meny havde lukket. Vi havde intet, og vi havde ikke nået at få bestilt varer hjem.

Sådan lyder det fra Martin Pellegård, der har Min Købmand i Gudme. Butikken har nemlig haft et stort kundeboom, efter Meny i Hesselager måtte holde lukket fra den 14. til den 21. januar, da de havde mus.

- Men det er under triste omstændigheder, vi har haft så mange kunder. Meny er mine kolleger, da vi er under samme koncern, og det er jo enhver købmands frygt at få skadedyr ind, siger Marten Pellegård og tilføjer.

- Det havde været sjovere, hvis det var under fair konkurrence.

Men hvorom alting er, så fik købmanden i Gudme et heftigt nøk op i omsætningen. Normalt har butikken et indekstal på 110, men i den uge røg det op på 160.

- Vi solgte 50 til 60 procent mere end normalt henover den uge. Nogle af dagene solgte vi altså dobbelt så meget, end vi plejer, siger Marten Pellegård.

- Udfordringen var dog, at vi ikke havde kapacitet til alle de kunder, fortæller han.

Annonce

Ingen var efter et døgn

Lukningen og den store tilstrømning af kunder skete så pludseligt, at Min Købmand et døgn efter Meny havde lukket, løb tør for varer.

- Vi nåede ikke at få bestilt nye hjem, så der manglede grønt, mælk, kød og så videre, siger Mikkel Pellegård.

- Og vi fik alle pakker over til os, så butikken bugnede i pakker. Det var ligesom Black Friday bare uden varsel.

Mikkel Pellegård selv var på købmandsuddannelse og måtte klare alting fra telefonen.

- Souschefen fra Meny var også på uddannelse, så vi snakkede lidt sammen omkring, hvor langt de var, så jeg kunne planlægge, hvor mange varer jeg skulle bestille hjem.

- Men meldingen jeg gav til personlet derhjemme var: I køber bare noget, og så ser vi, om det passer, fortæller købmanden.

- Det er jo på godt og ondt, vi havde den omsætning, og jeg er glad for, at Meny er åbnet igen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce