Annonce
Assens

Mens andre bekymrer sig: Gunner tager gasrør med ophøjet ro

Gunner Fritzen bor sammen med sin kone Stinne Fritzen på en gård vest for Tommerup. Foto: Kim Rune

Den nye gasrørledning vil ifølge Energinets planer gå igennem Gunner Fritzens grund, og det har den 82-årige fynbo intet problem med.

Tommerup: Assens Kommunes borgmester, Søren Steen Andersen (V) er bekymret. Det samme er mange fynboer, der ser ud til at skulle have den nye gasrørledning Baltic Pipe igennem deres grund. Men Gunner Fritzen, der har boet med sin kone Stinne Fritzen i et af de berørte områder ved Tommerup i 58 år, tager det helt roligt.

- Jeg har ikke noget i mod, at der kommer en gasledning. Den anden har ligget der siden 1984, og den har ikke generet os. Dengang stod det på et år, og så var det overstået.

Gunner Fritzen dyrker afgrøder på de marker en eventuel gasledning vil skære igennem. Det gjorde han også i 1984, men dengang var det ikke et problem, og det mener den 82-årige fynbo heller ikke, at det bliver nu.

- De erstatter afgrøderne fuldstændig, som vi kender det fra 1984. Jeg mener heller ikke, min ejendom falder i værdi. Jeg må alligevel ikke bygge på markerne, der er tæt på skoven på grund af skovbyggelinjen, siger han.

Annonce

Baltic Pipe

Baltic Pipe-projektet er et samarbejde mellem Energinet og det polske gastransmissionsselskab Gaz-System S.A. om en gasrørledning, der skal forbinde Danmark og Polen med de norske gasfelter.

Gasrørledningen består af 800-950 km gasrør i Nordsøen, Danmark, Østersøen og Polen. Det ventes klar til drift i 2022.

Udbygningen vil have en kapacitet på op til 10 milliarder kubikmeter gas om året.

Ifølge Energinet vil projektet gavne forsyningssikkerheden. Polens energiforsyning er i øjeblikket usikker, fordi Polen er afhængig af gas fra det russiske selskab Gazprom.

Gunner Fritzen mener ikke, at hans jord taber værdi, hvis gasrøret bliver placeret på hans grund. Foto: Kim Rune
Reportage fra Tommerup om den kommende gasledning over Fyn. Foto: Kim Rune

Bliver billigere for forbrugerne

Tværtimod mener Gunner Fritzen, at det giver god mening at anlægge gasledningen over Fyn.

- Jeg kan godt se en stor fordel for Polen, som slipper for at være afhængig af Putin. Men vi får også selv gavn af det, siger han.

Ifølge DR vil en almindelig dansk forbruger spare fra 50-150 kroner på gasregningen om året, fordi udgifterne til distribution halveres.

Reportage fra Tommerup om den kommende gasledning over Fyn. Foto: Kim Rune

Klar i 2022

Ægteparret hørte første gang om gasledningen, da det fik et brev om den i august 2017. I december kom indkaldelsen til et informationsmøde i Årslev, som parret deltog i sammen med genboen.

- Jeg føler, vi er blevet godt informeret. Da vi kom til mødet, var der forskellige medarbejdere fra Energinet, vi kunne snakke med, siger Gunner Fritzen.

Det er det polske selskab Gaz-System S.A. og det statslige danske selskab Energinet, der står for planlægningen og anlæggelsen af gasledningen, som består af 800-950 kilometer nye gasrør i Nordsøen, Danmark, Østersøen og Polen.

Baltic Pipe planlægges med henblik på at være klar til drift i 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Milano venter på Eriksen-pressemøde

112

Elcykel stjålet

Odense

GoMore-direktør om humanister i erhvervslivet: - Virksomhederne er ligeglade med, hvor folk kommer fra

Annonce