Annonce
Indland

Menneskerettigheder: SDU-professor får international pris

Retsmediciner og professor emeritus Jørgen Lange Thomsen hædres fredag i Toronto. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Jørgen Lange Thomsen hyldes af international sammenslutning af retsmedicinere.

Foregangsmand: Jørgen Lange Thomsen, professor på Syddansk Universitet i Odense, hædres fredag i Toronto, Canada med Menneskerettighedsprisen 2017.

Det er den internationale sammenslutning af Retsmedicinere, IAFS, der overrækker prisen, lyder det torsdag i en pressemeddelelse.

IAFS giver Jørgen Lange Thomsen prisen for hans arbejde med Amnesty International og for hans indsats som foregangsmand inden for retsmedicinens rolle som støtte for menneskerettigheder i såkaldt skrøbelige stater.

De giver ham endvidere prisen for hans bidrag til det globale retsmedicinske samfund som medlem af Røde Kors' Rådgivende Råd og hans arbejde med de kliniske retsmedicinske aspekter for asylansøgere i Europa.

73-årige Jørgen Lange Thomsen, professor emeritus, er tidligere retsmediciner og statsobducent og er gift med rådmand i Odense Kommune Susanne Ursula Crawley Larsen (R),

Han var indtil 2014 institutleder på Retsmedicinsk Institut ved SDU, Syddansk Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i Odense. Han har i karrieren foretaget retsmedicinske undersøgelser i bl.a. eks-Jugoslavien, Thailand, Israel og Mexico.

Jørgen Lange Thomsen er forfatter til flere bøger, heriblandt "Døden har jo en årsag" fra 2006. I bogen beskrives livet som retsmediciner.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce