Annonce
Indland

Mennesker først: Medicinstuderende på SDU skal lære at se mennesket bag sygdommen

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

I samarbejde med PsykInfo i Region Syddanmark skal SDU's fremtidige læger blive bedre til at se ind bag sygdomme.

De medicinstuderende på SDU skal blive bedre til at se mennesket bag en psykisk eller somatisk sygdom. Det er formålet med "mennesker først", der er et forløb i samarbejde med PsykInfo i Region Syddanmark. PsykInfo har stillet deres ambassadører, der selv har eller har haft en psykisk lidelse, til rådighed.

Samarbejdet skal sikre, at de fremtidige læger reflekterer over mennesket bag sygdommen og den livshistorie, der ligger bag diagnosen. I den forbindelse vil der også indgå samarbejde med somatiske patienter. Det er også et initiativ, der skal mindske de fordomme, der kan være blandt medicinstuderende.

- Mange af de studerende har fået punkteret fordomme efter at have talt med vores ambassadører, og vi håber også, at et tiltag som dette kan være medvirkende til, at flere får øjnene op for det medicinske speciale psykiatri. Nogen har også givet udtryk for, at mødet har givet dem 'blod på tanden', siger Liselene Pedersen, der er konsulent hos PsykInfo, i en pressemeddelelsen.

For Emma Speedtsberg, der er medicinstuderende og halvvejs med sin bachelor, har mødet med ambassadøren været en positiv oplevelse, der har fjernet nogle tabuer.

- Hun var virkelig overskudsagtig og meget velfungerende, fortæller hun i pressemeddelelsen.

Annonce

Forløb fortsætter

Det er SDU, der har igangsat forløbet i samarbejde med psykiatrien i Region Syddanmark for at give de studerende et større indblik i menneskene bag en kronisk sygdom. Efter hvert møde mellem ambassadør og studerende er der refleksionsmøder, hvor de studerende kan komme og tale oplevelserne igennem.

'Mennesker først' er blevet prøvet af, og det kommer til at fortsætte i fremtiden. - Det her giver rigtig god mening på så mange måder for os og psykiatrien generelt, så vi ser helt sikkert gerne, at det fortsætter, siger Liselene Pedersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Annonce