Annonce
Odense

Meningsmåling: Stabil opbakning til letbanen

44 procent finder det positivt eller meget positivt, at der bygges letbane i Odense. 39 procent mener, det er negativt eller meget negativt.

Der graves, larmes og veje indsnævres veje mange steder i Odense på grund af den kommende letbane, men generne til trods synes byens borgerne ikke at have fået et mere negativt syn på projektet end for et år siden.

Sådan lyder i hvert fald den overordnede konklusion i en ny meningsmåling, Odense Letbane i november har fået udført af analyseinstituttet Megafon, som har spurgt 401 odenseanske borgere og 212 fra det lokale erhvervsliv i de fire postnumre, der er mest berørt af letbanearbejdet. Nemlig 5000 Odense C, 5230 Odense M, 5260 Odense S og 5200 Odense V.

44 procent svarer, at de enten synes, det er positivt eller meget positivt, at der anlægges en letbane i Odense.

39 procent mener, det er enten negativt eller meget negativt.

For erhvervslivet er de tilsvarende tal 49 procent på positiv-siden, mens 35 procent er negativt indstillede over for letbanen.

Letbanen skal blandt andet køre her på Ørbækvej, inden den ved det nye byggeri på hjørnet drejer ad Nyborgvej ind mod centrum. Arbejdet med at etablere nye vejbaner, fortove og cykelstier, hvilket også indgår i letbaneprojektet, er i fuld gang. Foto: Rune H. Blichfeldt

Glad direktør

Tallene er stort set de samme som sidste år, da en tilsvarende måling blev foretaget. Lidt flere, mest markant hos erhvervslivet, er positivt stemt. Det glæder adm. direktør i Odense Letbane Mogens Hagelskær.

- Vi har lavet denne måling en gang om året siden 2014. Tendensen har været, at jo mere, vi har arbejdet i byens gader, jo flere er gået fra at være positive til at være negative. Især i den seneste Megafon-måling fra 2016 oplevede vi et signifikant fald i tilslutningen i forhold til året før. Sandsynligvis på grund af, at det netop var i 2016, at letbanearbejdet for alvor begyndte at kunne mærkes i byen, siger han og tilføjer:

- Derfor glæder det os naturligvis, at stemningen nu, efter endnu et år med mange gener for vores naboer og byens trafikanter, har stabiliseret sig. Samt at der stadig er flere, der er positive over for letbaneprojektet end det modsatte.

Stadler-togsæt skal - ligesom i Aarhus hvor dette foto er taget - køre på letbanen i Odense. Arkivfoto: Axel Schutt
Annonce

Mere bøvl i vente i 2018

I løbet af 2018 vil letbanearbejdet dog fylde endnu mere i takt med, at anlægsarbejdet med nye fortove, veje og cykelstier kommer i gang på hele strækningen.

Når arbejdet bliver afsluttet på de enkelte strækninger, vil det blive efterfulgt af selve sporarbejdet, og det vil medføre indsnævring af vejbaner og gener for bilister og andre trafikanter, lyder det fra Odense Letbane. Derfor er forventningen heller ikke, at stemningen omkring letbanen vil blive mere positiv i det kommende år.

En anden konklusion fra årets Megafon-måling er imidlertid, at der hos de fleste er en forståelse for, at letbanen kan medføre gener i anlægsfasen, fordi den til gengæld kan give fordele på længere sigt.

Det udsagn erklærer 56 procent af borgerne sig enige i, mens 30 procent er uenige.

Odense Letbane åbner efter planen i slutningen af år 2020.

Holder tidsplanen stadig?

- Ja, ultimo 2020, siger letbanedirektør Mogens Hagelskær.

Hvad med økonomien?

- Den ser også ud til at holde med det, vi ved i dag.

Odense Letbanes samlede budget er på godt 3,3 milliarder kroner.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce