Annonce
Sydfyn

Meninger fra Svendborgs gader: - Det bliver så dejligt at smide mundbindet

Avisen har spurgt fem personer på gaden i Svendborg, hvad de synes om, at mundbindet bliver droppet på mandag. Fotos: Cecilie Damgaard Boeriths
Fyns Amts Avis har været på gaden for at høre folkets mening om, at man fra på mandag må smide mundbindet, når man for eksempel går i butikker.

Svendborg: Natten til torsdag blev et flertal af Folketingets partier enige om, at man fra på mandag må smide mundbindet alle steder - lige bortset fra, hvis man er stående passager i offentlig transport.

Fyns Amts Avis går derfor på gaden for at finde ud af, hvad folk synes om den beslutning. Mens nogle jubler, er andre knap så begejstrede.

1 Vivi Nielsen, Aarhus

Vivi Hansen er lykkelig. Hun glæder sig til, hun igen kan smile til folk, når hun er ude at handle. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Det bliver simpelthen så dejligt, udbryder Vivi Nielsen.

Hun har tidligere boet på Langeland, men er siden flyttet til Aarhus, og i dag er hun på visit i Svendborg. Og hun lægger ikke skjul på, at det har været træls at bruge mundbind og visir.

- Personligheden er gået tabt. Altså, man møder jo ikke folk på samme måde, når man ikke kan se hinandens ansigt.

- Smilet betyder rigtig meget, og det har været svært at afkode folk, når de har været dækket til, siger hun.

2 Per Hansen, Svendborg

Per Hansen har det ambivalent med at sige farvel til mundbindet. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Jeg har det lidt blandet med det. Jeg tror da, det har været meget godt at bruge det, lyder det fra Per Hansen.

Men han ser alligevel frem til, at det skal være slut med mundbind.

- Det er jo svært at kommunikere med folk, når de er pakket sådan ind, siger han.

3 John og Lone Nielsen, Nyborg

John og Lone Nielsen glæder sig over, at de fra på mandag kan vinke farvel til mundbindet. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Det er meget, meget fint, konstaterer John Nielsen.

Han og konen Lone Nielsen bruger begge briller, og det har været udfordrende, når de skulle have mundbind på.

- De dugger jo sådan, så man slet ikke kan se noget, forklarer John Nielsen.

- Det er også svært at få vejret, og så ligner vi alle sammen sådan nogle bankrøvere. Vi er begge to meget glade for, at det er slut, meddeler John Nielsen.

4 Marianne Justesen, Rudkøbing

Marianne Justesen er bekymret. Hun mener nemlig, at det er for tidligt at smide mundbindene. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

Knap så positiv er Marianne Justesen. Hun er sygeplejerske, og set med sygeplejerskekasketten mener hun, at det er en smule bekymrende, at vi allerede nu kan smide mundbindene ud.

- Det er for tidligt, konstaterer hun.

- Jeg er da også mega træt af at gå med mundbind, men jeg ville være mere træt af det, hvis der var mange, der fik corona.

Hvorvidt mundbindene holder coronaen væk, er hun ikke helt sikker på, men hun mener alligevel, at der er god grund til at holde fast i dem.

- De har jo også en signalfunktion. De signalerer, at vi skal holde afstand, for det er folk ikke særligt gode til, siger Marianne Justesen.

Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Assens

Tina undrer sig over "sandstrandsrabatter" i industriområde: - Det ville passe så fint, hvis vi var en vesterhavskommune, men det er vi ikke

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter flirt med Lokallisten: SF ville ikke have ham som kandidat, så nu har Buhl meldt sig ud af partiet for anden gang på to år

Annonce