Annonce
Livsstil

Mening: Få dig en have

Annonce

Kristi himmelfartsdag oplevede jeg for første gang i mit voksne liv glæden ved at arbejde i haven. Jeg har i mange år haft lyst til at knurre, hver gang andre talte om, hvor godt de slappede af i haven, mens de lugede, plantede, nippede, beskar eller lige frem gravede. Jeg har altid betragtet havearbejde som noget, der skulle overstås. Og det har altid ærgret mig, fordi for at nyde min dejlige have skulle jeg først igennem mange sure pligter, og det smittede lige som lidt af på nydelsen.

Jeg ved ikke, hvad der er sket, men jeg har et bud: Dagen før helligdagen passerede jeg et skilt, hvorpå der stod: "Skovterapi og mindfullness". Jeg var på vej ud i den skov, hvor jeg har altid har gået tur rundt om søen med de mennesker, der betyder mest i mit liv. Og jeg har gjort det, siden jeg tog mine første skridt og holdt i den mørkeblå barnevogn. En tur rundt om søen, der cirka tager en time plus/minus, har altid givet ro grænsende til stilfærdig glæde. Og hvis vejret er til det, kan man endda sidde på den skæve bænk i vandkanten og gro fregner med lukkede øjne. Det er vel egentlig det, man kan kalde "skovterapi og mindfullness", og som koster penge, hvis vi søger hjælp hos en professionel. Men man kan også bare gå en tur rundt om søen, som man altid har gjort.

Dagen efter var det, som om der stod en skilt foran det hvide stakit, der omgiver en del af min forhave, med ordene: "Haveterapi og mindfullness". Jeg nød for første gang at luge bedet med lavendlerne "Blue Hidcote" og plante 12 nye af slagsen der, hvor de gamle var blevet gravet op, fordi der groede kvikgræs i dem. Jeg synes med et, det var sjovt at klippe de visne skærme af klatrehortensiaen, så de nye hvide skærme, der er på vej, rigtigt kan brede sig og dække det gamle, frønede planteværk i gårdhaven. Jeg begyndte at se muligheder i haven i stedet for bare sure pligter. Jeg strøg rundt som en ivrig humlebi og samlede sten, som jeg samlede et sted, så de så dekorative ud.

Jeg ved virkelig ikke, hvad der er sket med mig ud over, at jeg er blevet gammel og grøn. Men det føles helt rigtigt.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce