Annonce
Nordfyn

Menighedsrådet i Veflinge holder julefest og uddeler julehjælp

Doris Mogensen modtager ansøgninger om julehjælp. Adventsfesten, som menighedsrådet også står for, holdes ikke her i Veflinge Kirke: Den holdes i Veflinge Forsamlingshus. Arkivfoto: Emil Hermann

Veflinge: Menighedsrådet står for adventsfest og julehjælp.

Festen holdes i forsamlingshuset tirsdag 11. december kl. 19 med julesange, luciaoptog, kaffe og kage og ikke mindst bankospil, og præsten læser en julehistorie.

Overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælp, og alle er velkomne.

Veflinge Sogn uddeler som antydet julehjælp til personer i Veflinge med hjemmeboende børn under 18 år og lavt rådighedsbeløb.

Julehjælpen er varer fra den lokale brugs.

- Beskriv kort, hvorfor du søger, og send ansøgningen senest mandag 17. december til Doris Mogensen på mail doris@pdkm.dk, lyder opfordringen. /SH

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce