Annonce
Nyborg

Menighedshjemmet summede af det gode liv

Det gode liv var temaet på Reformationsdagen lørdag i Nyborg. Og samme overskrift havde en stor artikelserie i Stiftstidende tidligere på året. Her lytter deltagerne til en samtale mellem journalist Anette Hyllested, Fyens Stiftstidende, og en af stifterne af Seniorbofællesskabet Færgelejet i Nyborg, Bente Clement.
Omkring 60 debatlystne deltagere til Reformationsdagen i Nyborg.

Nyborg: Det sjaskede novembervejr lørdag lagde op til indendørs aktiviteter som fordybelse og samtale.

Og det var lige præcis, hvad der foregik, da omkring 60 mennesker valgte at bruge dagen på at deltage i Reformationsdagen i Menighedshuset i Nørrevoldgade i Nyborg.

Reformationsdagen er ved at blive en årlig begivenhed i Nyborg, og denne gang havde arrangørerne - museet og kommunen - valgt at fokusere på Det gode Liv i meget bred forstand. I øvrigt med inspiration fra Fyens Stiftstidendes artikelserie om Det gode Liv tidligere på året.

I løbet af dagen oplevede deltagerne fire forskellige samtaler fra scenen - men folk sad ikke bare og sov i salen. Når der blev opfordret til diskussion ved bordene, summede lokalet som en skoleklasse uden lærer, og spørgelysten var stor, når mikrofonen gik rundt.

- Jeg er kommet, fordi der er nogle spændende mennesker på programmet, og det gjorde mig nysgerrig, sagde en af tilhørerne til avisen, inden hun gik ombord i den hjemmebagte kringle i en af pauserne.

Byrådsmedlem Peter Wagner Mollerup (V) fulgte arrangementet hele dagen og deltog i debatterne. Det er hans udvalg, Erhvervs og Udviklingsudvalget, der har bevilget de 65.000 kroner, Reformationsdagen kostede.

- I 2017 havde vi jo det store reformationsjubilæum, og jeg synes, det er vigtigt, at vi fortsætter. Reformationen handlede om at sætte spørgsmål ved det bestående, og det er også det, vi gør her. Stopper op og diskuterer livet, sagde han i pausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce