Annonce
Nyborg

Menighedshjemmet summede af det gode liv

Det gode liv var temaet på Reformationsdagen lørdag i Nyborg. Og samme overskrift havde en stor artikelserie i Stiftstidende tidligere på året. Her lytter deltagerne til en samtale mellem journalist Anette Hyllested, Fyens Stiftstidende, og en af stifterne af Seniorbofællesskabet Færgelejet i Nyborg, Bente Clement.
Omkring 60 debatlystne deltagere til Reformationsdagen i Nyborg.
Annonce

Nyborg: Det sjaskede novembervejr lørdag lagde op til indendørs aktiviteter som fordybelse og samtale.

Og det var lige præcis, hvad der foregik, da omkring 60 mennesker valgte at bruge dagen på at deltage i Reformationsdagen i Menighedshuset i Nørrevoldgade i Nyborg.

Reformationsdagen er ved at blive en årlig begivenhed i Nyborg, og denne gang havde arrangørerne - museet og kommunen - valgt at fokusere på Det gode Liv i meget bred forstand. I øvrigt med inspiration fra Fyens Stiftstidendes artikelserie om Det gode Liv tidligere på året.

I løbet af dagen oplevede deltagerne fire forskellige samtaler fra scenen - men folk sad ikke bare og sov i salen. Når der blev opfordret til diskussion ved bordene, summede lokalet som en skoleklasse uden lærer, og spørgelysten var stor, når mikrofonen gik rundt.

- Jeg er kommet, fordi der er nogle spændende mennesker på programmet, og det gjorde mig nysgerrig, sagde en af tilhørerne til avisen, inden hun gik ombord i den hjemmebagte kringle i en af pauserne.

Byrådsmedlem Peter Wagner Mollerup (V) fulgte arrangementet hele dagen og deltog i debatterne. Det er hans udvalg, Erhvervs og Udviklingsudvalget, der har bevilget de 65.000 kroner, Reformationsdagen kostede.

- I 2017 havde vi jo det store reformationsjubilæum, og jeg synes, det er vigtigt, at vi fortsætter. Reformationen handlede om at sætte spørgsmål ved det bestående, og det er også det, vi gør her. Stopper op og diskuterer livet, sagde han i pausen.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce